Shepherd’s Pie met klassiek stoofvlees

 0 beoordelingen

Deze herders klassieker is echt heel erg lekker met klassiek stoofvlees. Je kan het klassieke stoofvlees zelf maken of kant en klaar bestellen in de webshop. De smaken van het stoofvlees mengen heel erg lekker met de smeuïge puree onder het krokante laagje…..

Shepherd’s Pie met klassiek stoofvlees

Klassiek stoofvlees

  1. Zorg dat je het klassieke stoofvlees klaar hebt. Je maakt het jezelf gemakkelijk door kant en klaar stoofvlees van Gepruttel te gebruiken. Als je het zelf gaat maken, dan vind je het recept bij de stevige stoofvlees recepten.

Shepherd's Pie maken

  1. Schil en kook de aardappels
  2. Verwarm de over voor op 200 graden
  3. Laat de boter op kamertemperatuur komen en verwarm de melk (niet laten koken)
  4. Pureer de gekookte aardappels met de pureeknijper of groentezeef
  5. Meng de boter en de warme melk beetje bij beetje door de puree
  6. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  7. Doe het klassieke stoofvlees in de ovenschaal of ovenvaste pan en maak er een mooie laag van die overal even dik is
  8. Bedek het stoofvlees met de puree door met de spuitzak toefjes op het vlees te spuiten. Mooi dicht tegen elkaar aan zodat je een mooie dichte laag krijgt. Je kan de puree er ook op elke andere manier op doen, de spuitzak met gekarteld mondje zorgt alleen voor een mooi effect
  9. Laat de pie in de oven in 20 tot 25 minuten een mooi bruin korstje krijgen. Je kan eventueel op het laatst even de grill aanzetten op 220 graden om een extra goudbruin korstje te krijgen
  10. Eet smakelijk!
Shepherd’s Pie met klassiek stoofvlees
30 minuten (bij gebruik kant en klaar stoofvlees) voorbereiding
25 minuten pruttelen
2 personen

Materialen:

  • Schiller
  • Pan 2 maal
  • Pureeknijper, groentezeef of stamper
  • Lepel
  • Ovenschaal of ovenvaste pan van 1,5 liter
  • Spuitzak met gekarteld mondje (optioneel)

Ingredienten:

  • 440 gram klassiek stoofvlees, zelf gemaakt of kant en klaar van Gepruttel
  • 600 gram kruimige aardappels
  • 50 gram boter
  • 100 ml melk
  • Nootmuskaat (gemalen of vers geraspt)
  • Peper
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen