Bierstoofpot

 0 beoordelingen

Het goede van rundvlees met de volle smaak van bokbier, een klassieke combinatie voor stoofpot met een rijke smaak. Vergeet er natuurlijk geen bokbiertje bij te drinken!

Bierstoofpot

Bereidingswijze:

  1. Vlees 30 minuten van tevoren buiten koelkast leggen
  2. Uien in grove plakken snijden
  3. Knoflook pletten en pellen
  4. Ui en knoflook samen fruiten totdat ze glazig zijn
  5. Ui en knoflook uit de pan halen en op een bord bewaren
  6. Vlees in stukjes snijden (2x2 cm)
  7. Vlees aanbraden (even hoog vuur om aan te bruinen indien nodig)
  8. Afblussen met azijn
  9. Ui en knoflook toevoegen aan het vlees
  10. Bier, kruidnagels en laurier toevoegen, het vlees moet net onder staan
  11. Boterhammen besmeren met mosterd
  12. Boterhammen met de mosterdkant naar beneden op het vlees leggen
  13. Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
  14. Minimaal 2,5 uur pruttelen, als het nog niet zacht is dan steeds 30 minuten extra
  15. Vlees omkeren zodat het brood in het bier terecht komt, daarna het vlees uit de pan halen
  16. Saus doorroeren en inkoken tot juiste dikte
  17. Op smaak brengen met zout en peper
  18. Vlees terug in de pan even laten doorwarmen en smullen maar!
Bierstoofpot
20 minuten voorbereiding
2,5 uur pruttelen
3 personen

Materialen:

  • Pruttelpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Pollepel
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje
  • Bord
  • Lepeltje (voor mosterd)
  • Opener

Ingredienten:

  • 400 gram stooflappen
  • 3 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 flesjes bokbier (Ijbok bijvoorbeeld, of een herfstbok als je van zoet houdt)
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 witte boterhammen
  • Mosterd (grof)
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen