Stoofvlees van sukade met rode ui en oregano

 0 beoordelingen

De sukade in dit stoofvlees recept is om te smullen, de zacht gegaarde rode ui met oregano maken het helemaal compleet. Deze komen perfect samen met de klassieke smaken van sukade, kruidnagel en laurier. Afmaken met een goede olijfolie en serveren met bijvoorbeeld pasta en gegrilde groenten.

Stoofvlees van sukade met rode ui en oregano

Pruttelen

  1. Zet de sukade 30 minuten voor het koken buiten de koelkast
  2. Pel de knoflook
  3. Laat een paar eetlepels gewone olijfolie warm worden in de pruttelpan
  4. Bak de sukade kort bruin aan beide zijden
  5. Zet het fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
  6. Voeg het handwarme water, de knoflook, de laurier en de kruidnagels toe aan het vlees
  7. 2,5 uur pruttelen met deksel op de pan/braadslede. Proeven of het zacht is, zo niet dan nog 30 minuten extra
  8. Breng op smaak met zout en een flinke draai verse peper

Afmaken

  1. Snij de rode ui in ringen
  2. Doe de gewone olijfolie in een koekenpan en bak de rode uit heel zachtjes aan
  3. Voeg na een paar minuten de oregano en peterselie toe, schep goed om en laat een minuut of 10 heel zachtjes bakken
  4. De uien zijn klaar als ze wat zacht, maar nog steeds een beetje knapperig zijn
  5. Breng de uien op smaak met peper, zout en de extra vergine olijfolie
  6. Leg de sukade op een voorverwarmde schaal en schep de uien er bovenop. Het stoofvocht kan je er eventueel apart bij serveren
  7. Het stoofvocht is een heerlijke jus, dus goed om te bewaren!
Stoofvlees van sukade met rode ui en oregano
10 minuten voorbereiding
2,5 uur pruttelen
3 personen

Materialen:

  • Snijplank
  • Mes
  • Maatbeker
  • Pruttelpan of braadslede (voor als je de oven gebruikt)
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje of oven
  • Koekenpan
  • Schaal

Ingredienten:

Voor het pruttelen
  • Circa 400 gram sukade
  • 4 tenen knoflook
  • 2 laurierbladen
  • 2 kruidnagels
  • 350 ml water
  • “Gewone” olijfolie
  • Zout
  • Peper
Voor het afmaken
  • 200 gram rode ui
  • 1/4 theelepel droge peterselie
  • 1 1/2 theelepel droge oregano
  • 30 ml goede extra vergine olijfolie
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Pasta en gegrilde groenten

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen