Goulash met rundvlees

 0 beoordelingen

Goulash met aardappels is niet alleen een heel makkelijk eenpansgerecht, het is ook nog eens ontzettend lekker. Het is niet voor niets een favoriet van velen. Deze versie doet het ook heel goed in de slowcooker. Het aanfruiten van de uien, specerijen, tomatenpuree, bloem en wijn heb ik eerst in een aparte pan gedaan voor het de slowcooker in ging. Dit komt de smaak ten goede! Als je van een wat dikkere saus houdt kan je er wat minder water in doen en de peper is natuurlijk naar smaak toe te voegen!

Goulash met rundvlees

Voorbereiden

  1. Snij de uien, champignons, paprika en aardappels in grove stukken
  2. Pel de knoflook
  3. Snij het stoofvlees in blokjes
  4. Maal het karwijzaad met wat grof zeezout in de vijzel en meng met het gerookte paprikapoeder en de chilipeper
  5. Fruit de uien met de gerookte paprika en de gemalen karwij 2 minuten aan in de olijfolie
  6. Voeg de tomatenpuree, de geperste knoflook en een scheut rodewijn toe, bak dit zachtjes 2 minuten mee
  7. Bak ook de bloem even mee, voeg als het te droog is een scheutje van het water toe
  8. Doe nu alles behalve de aardappels in de pan of slowcooker samen met de tijm, de laurier en het water. De aardappels hoeven er dus nog niet in!

Pruttelen

  1. Voor de slowcooker: 2,5 uur op high, daarna op low. Na 4 uur de aardappels erbij doen. Totaal 8 uur laten pruttelen, zelf uiteraard testen of het gaar is.
  2. In de oven: warm het rustig op op het vuur tot het net niet kookt (deksel er op) en zet de pan met de deksel er op in de oven op 120 graden. Na 2,5 uur in de oven de aardappels erbij doen en dan nog 30 minuten, zelf uiteraard testen of het gaar is.
  3. Op het fornuis: warm het rustig op op het vuur tot het net niet kookt (deksel erop), zet het vuur op pruttelstand en laat het 2,5 uur pruttelen met de deksel erop. Na 2,5 uur in de oven de aardappels erbij doen en dan nog 30 minuten, zelf uiteraard testen of het gaar is.
  4. Eventueel op smaak brengen met zout of wat extra cayennepeper en serveren met wat crème fraîche als topping!
  5. Eet smakelijk!
Goulash met rundvlees
20 minuten voorbereiding
3 uur (pan) of 8 uur (slowcooker) pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Oven / pruttelpan / slowcooker
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje of oven
  • Vijzel
  • Koekenpan (bij gebruik slowcooker)
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Maatbeker

Ingredienten:

  • 400 gram stooflappen
  • 3 middelgrote uien
  • 3 paprika’s
  • 1/2 bakje kastanje champignons
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel karwijzaad gemalen of uit de vijzel
  • Grof zeezout
  • 1/2 gedroogde chilipeper of cayennepeper
  • Olijfolie
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • scheut rode wijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 250 ml water
  • 6 aardappels
  • Crème fraîche
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen