Home›Recepten›Stoofvlees van runderschenkel met sojasaus en gember
Stoofvlees van runderschenkel met sojasaus en gember
0 beoordelingen
De frisse zomer op je bord! Dit stoofvlees van boterzachte schenkel met een hartige frisheid is echt een vergeten stuk rundvlees. Al de heerlijke smaken komen het beste bij elkaar als je hem 2 dagen laten “rijpen”
het vlees laten pruttelen
Uien in grove stukken snijden
Gember schillen en fijnsnijden
Olijfolie in pan warm laten worden
Olijfolie in pruttelpan warm laten worden
Schenkels aanbraden op halfhoog vuur
Schenkels uit pan halen en bewaren op een bord
Uien fruiten in dezelfde pan
Tomatenpuree 2 minuten meebakken
Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
Rest van de ingrediënten behalve het zout toevoegen
Schenkel toevoegen
Mengsel over het vlees scheppen
Minimaal 3 uur pruttelen met de deksel op de pan, eventueel een scheutje water erbij zodat het niet aanbrand
Proeven of het lekker zacht is geworden, zo niet dan 30 min langer. Hoe langer pruttelen des te beter de smaak!!
Haal het vlees uit de saus en leg op een groot bord
Schraap het merg uit het bot, voeg dit toe aan de saus en roer het erdoor. Voeg eventueel wat water toe als je de saus te dik vindt.
Doe het vlees terug in de saus en schep er wat van de saus overheen (overslaan als je het vlees 2 dagen laat rijpen)
2 dagen laten rijpen (optioneel)
Op smaak brengen met zout. Direct serveren of 2 dagen laten rijpen (zie hieronder)
Haal het vlees uit de saus en leg op een groot bord
Haal het vlees van het bot en verwijder vliezen en harde delen indien aanwezig
Doe het vlees samen met de saus in een goed afsluitende pan of bewaardoos
Zet het 2 dagen in de koelkast om te laten "rijpen", de smaken zullen mooi samensmelten
Laat het vlees met de saus, om het klaar te maken voor het diner, heel rustig warm worden zonder dat het gaat koken
Stoofvlees van runderschenkel met sojasaus en gember
Bezorgtijd De pakketten worden gemaakt en bezorgd zodra een hele koe is verkocht.
De bezorgtijd is tussen 9:00 en 18:00 (zie de dagen per regio in de tabel).
De dag voor de bezorging wordt het bezorgvenster van 2 uur (bijvoorbeeld tussen 12:00 en 14:00) gestuurd per email.
Bezorgopties Voor specifieke bezorgmomenten (bijvoorbeeld voor 12:00) geldt een toeslag. Deze zijn op aanvraag.
Bezorgdagen per regio
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies die zowel door Gepruttel B.V. als derde partijen worden geplaatst. Dit doen wij om de functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag, om social media toepassingen mogelijk te maken en voor commerciële doeleinden. Als je verder gaat op deze website of ‘OK’ klikt, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.OkLees meer