Stoofvlees van runderschenkel met sojasaus en gember

 0 beoordelingen

De frisse zomer op je bord! Dit stoofvlees van boterzachte schenkel met een hartige frisheid is echt een vergeten stuk rundvlees. Al de heerlijke smaken komen het beste bij elkaar als je hem 2 dagen laten “rijpen”

Stoofvlees van runderschenkel met sojasaus en gember

het vlees laten pruttelen

  1. Uien in grove stukken snijden
  2. Gember schillen en fijnsnijden
  3. Olijfolie in pan warm laten worden
  4. Olijfolie in pruttelpan warm laten worden
  5. Schenkels aanbraden op halfhoog vuur
  6. Schenkels uit pan halen en bewaren op een bord
  7. Uien fruiten in dezelfde pan
  8. Tomatenpuree 2 minuten meebakken
  9. Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
  10. Rest van de ingrediënten behalve het zout toevoegen
  11. Schenkel toevoegen
  12. Mengsel over het vlees scheppen
  13. Minimaal 3 uur pruttelen met de deksel op de pan, eventueel een scheutje water erbij zodat het niet aanbrand
  14. Proeven of het lekker zacht is geworden, zo niet dan 30 min langer. Hoe langer pruttelen des te beter de smaak!!
  15. Haal het vlees uit de saus en leg op een groot bord
  16. Schraap het merg uit het bot, voeg dit toe aan de saus en roer het erdoor. Voeg eventueel wat water toe als je de saus te dik vindt.
  17. Doe het vlees terug in de saus en schep er wat van de saus overheen (overslaan als je het vlees 2 dagen laat rijpen)

2 dagen laten rijpen (optioneel)

  1. Op smaak brengen met zout. Direct serveren of 2 dagen laten rijpen (zie hieronder)
  2. Haal het vlees uit de saus en leg op een groot bord
  3. Haal het vlees van het bot en verwijder vliezen en harde delen indien aanwezig
  4. Doe het vlees samen met de saus in een goed afsluitende pan of bewaardoos
  5. Zet het 2 dagen in de koelkast om te laten "rijpen", de smaken zullen mooi samensmelten
  6. Laat het vlees met de saus, om het klaar te maken voor het diner, heel rustig warm worden zonder dat het gaat koken
Stoofvlees van runderschenkel met sojasaus en gember
20 minuten voorbereiding
Minimaal 3 uur pruttelen
2 personen

Materialen:

  • Pruttelpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Pollepel
  • Bord
  • Lepel
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje
  • Afsluitbare bewaardoos (optie)

Ingredienten:

  • Runderschenkel, been met vlees (circa 500 gram)
  • 3 uien
  • Gember (2x2x2 cm)
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 blikjes tomaten puree (70 gram per blikje)
  • 60 ml Kikkoman sojasaus
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Noodles en gewokte groenten zijn het perfecte duo voor dit stoofgerecht

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen