Over gepruttel

Gepruttel is een uit de hand gelopen hobby van mij, Jort Heijmans. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen blij maken met de lekkerste gerechten en het beste, verantwoorde vlees. Mijn passie voor koken, eten en het werken in de rundveevoerindustrie, hebben geleid tot een voorliefde voor Hollands rundvlees. Rundvlees van Nederlandse bodem is van bijzonder goede kwaliteit. Niet iedereen is zich bewust hoe hard er gewerkt moet worden om een kwalitatief goed stuk vlees op ons bord te krijgen. Dit is iets wat ik wil veranderen. Vlees is geen goedkoop massa product maar een voorrecht om te mogen eten. Voor de Limousin vleespakketten gebruik ik dan ook alleen Limousin rundvlees van de natuurweide. Natuurlijk uit Nederland en afkomstig van 2 boeren. De koeien voor Gepruttel lopen in de natuurweide en hebben alle tijd en ruimte om rustig op te groeien in hun eigen kudde. De Hollandse origine betekent uiteraard op en top gecontroleerd vlees, en door het vele buiten in de natuur lopen, erg veel smaak.

Met Gepruttel wil ik ook het gebruik van de minder bekende delen van de koe onder de aandacht brengen. Het harde werk van onze boeren en slagers brengt ons namelijk niet alleen de entrecôtes en biefstuk, maar ook fantastische riblappen, sukade, schenkel, etc. Deze minder populaire delen van de koe vergen iets meer bereidingstijd, maar zijn zeker niet minder smakelijk. Een goed stoofgerecht kan met gemak de strijd aan met de beste biefstuk! Het bijkomende voordeel is dat we op deze wijze de hele koe tot waarde brengen. Een compliment dus voor de boeren die met zoveel aandacht en kennis de koeien hebben verzorgd en gevoerd!

Tijd, aandacht en de beste ingrediënten is wat zorgt voor de lekkerste gerechten. Ik sta zelf in de keuken om nieuwe recepten te ontwikkelen. Je kan Limousin vlees bestellen in de webshop of kopen op de markten waar ik sta.
Wil je ook aan de slag? Dan vind je de beste recepten en tips over de bereiding in de blogs.

Ik hoop uiteraard dat je het Limousin vlees en de recepten zal gaan proberen. Als je vragen of opmerkingen hebt, stuur dan zeker een mailtje. Je kunt op de hoogte blijven door je aan te melden voor het laatste Gepruttel, dan ontvang je nieuws met tips, recepten, evenementen en producten van Gepruttel. Op Facebook en Instagram kan je Gepruttel uiteraard ook volgen.

Smakelijke groet,
Jort

Naar de Gepruttel boeren     Naar de webshop     Naar de recepten

Gepruttel B.V.

Cerise 23
6708 LG Wageningen

06-38743250
info@gepruttel.nl

KvK: 68173679
BTW nr: 857332144B01
Bank: NL75 RBRB 0955 0239 20