Stoofvlees sukade met koek

 0 beoordelingen

Dit heerlijk zoete, smaakvolle stoofvlees recept combineert het zachte sukade rundvlees met de dikke saus. Probeer zeker de combinatie met de quinoa.

Stoofvlees sukade met koek

Bereidingswijze:

  1. Uien snipperen
  2. Knoflook pletten
  3. Boter in de pan smelten
  4. Aanbakken in roomboter (matig/hoog vuur)
  5. Vlees uit de pan halen en op een bord bewaren
  6. Ui en knoflook fruiten in dezelfde pan
  7. Appelstroop en beetje zout toevoegen
  8. Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
  9. Warm water en rode wijnazijn erbij. Goed doorroeren
  10. Vlees terug in de pan doen
  11. Kruidnagels, laurierblaadjes en jeneverbessen toevoegen
  12. Kruidkoek in stukken snijden en in de pan strooien
  13. Minimaal 2,5 uur pruttelen, met de deksel op de pan
  14. Proeven of de sukade lekker zacht is geworden, zo niet dan 30 min langer laten pruttelen
  15. Als de saus niet dik genoeg is, dan even zonder deksel toto de gewenste dikte laten pruttelen
  16. Op smaak brengen met peper en zout
Stoofvlees sukade met koek
30 minuten voorbereiding
Minimaal 2,5 uur pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Pruttelpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Maatbeker
  • Pollepel
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje

Ingredienten:

  • 500 gram sukade
  • 4 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 40 gram roomboter
  • 40 gram appelstroop
  • 1/2 liter warm water
  • 20 ml rode wijnazijn
  • 3 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen
  • 130 gram kruidkoek
  • Peper
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen