Stoofvlees sukade met koek
Dit heerlijk zoete, smaakvolle stoofvlees recept combineert het zachte sukade rundvlees met de dikke saus. Probeer zeker de combinatie met de quinoa.
Bereidingswijze:
- Uien snipperen
- Knoflook pletten
- Boter in de pan smelten
- Aanbakken in roomboter (matig/hoog vuur)
- Vlees uit de pan halen en op een bord bewaren
- Ui en knoflook fruiten in dezelfde pan
- Appelstroop en beetje zout toevoegen
- Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
- Warm water en rode wijnazijn erbij. Goed doorroeren
- Vlees terug in de pan doen
- Kruidnagels, laurierblaadjes en jeneverbessen toevoegen
- Kruidkoek in stukken snijden en in de pan strooien
- Minimaal 2,5 uur pruttelen, met de deksel op de pan
- Proeven of de sukade lekker zacht is geworden, zo niet dan 30 min langer laten pruttelen
- Als de saus niet dik genoeg is, dan even zonder deksel toto de gewenste dikte laten pruttelen
- Op smaak brengen met peper en zout