Romig pepertje stoofvlees

 0 beoordelingen

Samen met Freddie van Heet op de tong heb ik een paar receptjes gemaakt. Dit is een bijzondere met room, rode peper en komijn. De rundvleessmaak wordt lekker aangevuld met pit en het vetje van de room. Met de lekkere kappertjes maak je de smaak helemaal af. Het advies is om het gerecht in eerste instantie met niet te veel pepers te maken, je kan er achteraf altijd nog wat extra verse rode peper bij doen!

Romig pepertje stoofvlees

Pruttelen

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden als je in de oven wilt pruttelen
  2. Snij de riblappen in blokjes heel laten kan natuurlijk ook)
  3. Snij de zoete witte ui grof
  4. Hak de rode peper grof
  5. Maal de komijn in de vijzel
  6. Bak de riblappen eventueel aan in de olijfolie
  7. Voeg de ui en komijn toe en bak deze even mee
  8. Blus af met een scheut witte wijn en laat deze verdampen
  9. Zet nu het vuur laag en voeg de room en rode peper toe, het vlees moet onder staan
  10. Zet de pan op het vuur (pruttelstand) of in de oven op 120 graden. De deksel moet op de pan
  11. Laat het minimaal 2,5 uur pruttelen
  12. Als het vlees na 2,5 uur nog niet zacht genoeg is gewoon nog 30 minuten langer laten pruttelen
  13. Je kan nu het vlees er uit vissen en apart zetten

Afmaken

  1. Kook nu de roomsaus in tot de gewenste dikte (het mag lekker vloeibaar blijven). Breng eventueel op smaak met wat zout en verse rode peper
  2. Doe het vlees terug bij de saus en laat rustig op temperatuur komen
  3. Strooi er voor het serveren de gehakte kappertjes over
  4. Eet smakelijk!
Romig pepertje stoofvlees
10 minuten + 15 minuten voorbereiding
2,5 uur pruttelen
3 personen

Materialen:

  • Snijplank
  • Mes
  • Pruttelpan
  • Schaal

Ingredienten:

Pruttelen
  • 400 gram riblappen
  • 2 zoete witte uien
  • Olijfolie
  • 1 tl komijn
  • Scheut witte wijn
  • 1 of meer verse rode pepers (naar smaak)
  • slagroom 0,5 liter
Afmaken
  • Zout
  • 2 tl kappertjes
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Rijst of quinoa

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen