Pasteibakjes

 0 beoordelingen

In eigen gemaakte pasteibakjes smaakt stoofvlees extra feestelijk. Maak de bakjes op de voor jouw juiste maat voor een voor-, hoofd-, of tussengerecht!

Pasteibakjes

Bereidingswijze:

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden (voor gewone oven)
  3. Bestuif het aanrecht rijkelijk met bloem
  4. Belangrijk: Voor je met een blaadje bladerdeeg aan het werk gaat, altijd het blaadje even in de bloem leggen (zeker de plakkerige kant). Als je dit niet doet, dan wordt het erg moeilijk werken
  5. Gebruik het schaaltje om de bodem van het bakje uit een plakje bladerdeeg te steken en leg de uitgestoken vorm opzij
  6. Pak nu het volgende blaadje bladerdeeg en gebruik het schaaltje om weer een ronde vorm te maken, verwijder de afsnijdsels
  7. Gebruik nu het glas om uit het uitgestoken rondje een kleiner rondje te halen. Verwijder het kleinere rondje en bewaar deze als deksel
  8. De nu overgebleven ring is de eerste rand van het pasteibakje. Hoe dunner de ring hoe lastiger, 1 cm is goed te doen!
  9. Herhaal stap 6 en 7 met nog 2 blaadjes bladerdeeg
  10. Je hebt nu dus 1 bodem, 1 deksel en 3 ringen die precies op de bodem passen
  11. Leg het bakpapier op de bakplaat en leg de bodem en de deksel erop
  12. Maak de buitenste rand van de bodem vochtig met wat water en leg er een ring op. Zorg dat er niet te veel bloem tussen zit, anders plakken ze niet aan elkaar
  13. Maak nu de bovenkant van de ring vochtig met wat water en leg de volgende ring erop. Herhaal dit voor de laatste ring
  14. Prik nu met een vork een aantal gaatjes in de bodem
  15. Smeer met een kwastje de bovenste ring en de deksel in met wat melk
  16. Bak nu circa 10-12 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het bakje is gevormd
  17. Als de bodem van het bakje wat bol is geworden, druk deze dan voorzichtig wat in als het bakje net uit de oven komen
  18. Als de deksel erg bol is, dan kan je deze overdwars doorsnijden (wel eerst af laten koelen)
  19. Je kan de bakjes nu direct gebruiken of af laten koelen en later gebruiken. Warm de afgekoelde bakjes weer op door ze 5 minuten bij 130 graden in de oven te zetten
  20. Vul de bakjes met je favoriete stoofvlees, deksel erop
  21. Eet smakelijk!
Pasteibakjes
15 minuten voorbereiding
10-15 minuten pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Oven
  • Bakpapier
  • Schaaltje (met de gewenste diameter)
  • Glas (kleinere diameter dan het schaaltje)
  • Vork
  • Kwast
  • Scherp mes

Ingredienten:

  • 16 stuks bladerdeeg (standaard vierkante blaadjes)
  • Bloem
  • 30 ml melk
  • Water
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Om te vullen

Lekker vullen met Klassiek stoofvlees of een andere favoriet
Bekijk recepten
Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen