Geroosterde broccoli

Gezond , makkelijk en lekker. Dat is de samenvatting van geroosterde broccoli uit de oven. Door het roosteren blijft de broccoli lekker groen en heeft het een lekker nootachtige rooster smaak. Ook kunnen er geen voedingstoffen in het water terecht komen zoals bij koken, das m ooi meegenomen. Het klaarmaken is een eitje en zodra het in de oven zit hoef je er niet naar om te kijken. Erg lekker met een romige pasta of bij een mooi stukje rundvlees, zoals Limousin kogelbiefstuk van de plank.
En je kan ook de stronk van de broccoli gebruiken, weggooien is zonde.

Geroosterde broccoli

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Haal de brocoli roosjes van de stronk en halveer de grootste stukken door ze in de lengte door te snijden
  3. Snij een plakje van de onderkant van de stronk en verwijder met een mes de buitenste schil van de stronk. Snij de stronk nu in plakjes van circa 1 centimeter
  4. Spoel de broccoli roosjes en stronk met water en laat even uitlekken
  5. Alles kan nu in de braadslee en kan rijkelijk worden besprenkeld met olie. Meng het even goed zodat de stukjes allemaal rondom met olie zijn bedekt. Dit gaat het handigst met je handen
  6. Bestrooi de broccoli nu met grof gemalen zeezout en zet in de oven
  7. Na 15 tot 18 minuten is de broccoli klaar, afhankelijk van hoe zacht je de stronkjes wilt hebben
  8. Eet smakelijk!
Geroosterde broccoli
5 minuten voorbereiding
18 minuten roosteren dus niet pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Snijplank + mes
  • Vergiet
  • Oven en braadslede

Ingredienten:

  • 800 gram broccoli
  • Olie (olijf, arachide, of welke je lekker vindt)
  • Zeezout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker bij kogelbiefstuk van de plank

De geroosterde broccoli past perfect bij Limousin kogelbiefstuk van de plank!
Naar het recept