Mexicaans stoofvlees

 1 beoordelingen

Dit over heerlijke stoofvlees recept zal je zeker vaker gaan maken. De mix van specerijen brengt de Mexicaanse smaak op tafel. Rijk gevuld en een volle pittige smaak, lekker om aan tafel je tortilla’s te vullen. Vergeet niet om er een lekkere guacamole bij te maken!

Mexicaans stoofvlees

Vlees laten pruttelen

  1. Sjalotten fijnsnijden
  2. Knoflook in dunne plakjes snijden
  3. Komijn en Chilipeper met wat grof zeezout in vijzel fijnmalen
  4. Paprikapoeder, cacao en zwarte peper toevoegen
  5. Vlees in reepjes snijden (1 cm dik)
  6. Olijfolie warm laten worden in de pruttelpan
  7. Vlees aanbraden in olijfolie, op matig vuur
  8. Vlees uit de pan scheppen en bewaren op een bord
  9. Sjalotten en knoflook fruiten in de pruttelpan
  10. Kruidenmengsel toevoegen, en kort meebakken
  11. Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
  12. Vlees en warm water toevoegen
  13. Minimaal 2,5 uur laten pruttelen met deksel op de pan
  14. Proeven of het zacht is, zo niet dan nog 30 minuten extra laten pruttelen
  15. Als laatste de tomatenpuree toevoegen en inkoken tot de saus wat stevig wordt

Bonen om het af te maken

  1. De Roma tomaten in kwarten snijden
  2. Olijfolie in koekenpan warm laten worden
  3. Tomaten paar minuten bakken op middelhoog vuur bakken
  4. Blik zwarte bonen bij de tomaten doen (met vocht!!!!)
  5. Inkoken tot de saus wat stevig wordt
  6. Bonen/tomaten mengsel bij het vlees in de pruttelpan doen
  7. Doorroeren en op smaak brengen met peper, zout en het sap van 1/2 citroen
Mexicaans stoofvlees
40 minuten voorbereiding
Minimaal 2,5 uur pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Pruttelpan
  • Koekenpan met antiaanbaklaag
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Pollepel
  • Theelepel
  • Lepel
  • Vijzel
  • Kopje
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje

Ingredienten:

Pruttelen
  • 500 gram riblappen
  • 4 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1/4 gedroogde chilipeper (of chilipoeder)
  • 1 theelepel komijnzaad (gemalen kan ook)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cacaopoeder
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/2 liter warm water
  • 35 gram tomatenpuree
Afmaken
  • 15 rijpe kleine Roma tomaten
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 1 beoordelingen
door Esther
Schoondochter

Ook mijn Mexicaanse schoondochter vond het heerlijk. Ze was even weer 'thuis'....