Indisch stoofvlees met ui

 1 beoordelingen

Heerlijk pittige runderstoof uit de Indische keuken

Indisch stoofvlees met ui

Bereidingswijze:

  1. Uien grof snijden
  2. Knoflook pletten en schillen
  3. Gember schillen en fijnhakken
  4. Rode peper in ringetjes snijden (voor een minder pittige stoof de peper eerst opensnijden en de zaadlijsten verwijderen)
  5. Vlees in blokjes snijden (2x2 cm)
  6. Boter in de pruttelpan laten smelten
  7. Vlees bruin bakken op middelhoog vuur
  8. Bestrooien met zout en peper
  9. Uien en knoflook toevoegen en 3 minuten meebakken
  10. Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
  11. Sereh kneuzen
  12. De sereh en alle overige ingrediënten toevoegen
  13. Minimaal 3 uur laten pruttelen met deksel op de pan, elk uur controleren of het niet droog kookt (water toevoegen indien te droog)
  14. Proeven of het vlees zacht genoeg is naar jouw smaak, moet het zachter laat dan nog een half uur extra pruttelen
  15. Als de saus wat te dun is of als de uien niet genoeg zijn geslonken, laat het dan even pruttelen zonder deksel. De saus moet een beetje lobbig zijn
  16. Sereh stengel en andere kruiden verwijderen
  17. Op smaak brengen met peper en zout
Indisch stoofvlees met ui
30 minuten voorbereiding
3 uur pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Pruttelpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Pollepel
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje

Ingredienten:

  • 500 gram stoofvlees (riblap, stooflap)
  • 100 gram roomboter
  • Zout
  • Peper
  • 1 kg uien
  • 1 teen knoflook
  • Verse gember (2x2x2 cm)
  • 1/2 rode peper (vers)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 4 blaadjes limoenblad (vers)
  • scheut rode wijn
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel kikkoman sojasaus
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Scheut rode wijnazijn
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 1 beoordelingen
door Jolanda
Indisch stoofvlees

Ik wist niet dat ik zoiets lekkers maken kon, morgen gaat we het eten, maar nu om te proeven op een boterham:-) heerlijk