Limousin braadstuk met groene kruiden

 0 beoordelingen

Limousin braadstuk is een stuk met heel veel smaak. Het is heel gemakkelijk om klaar te maken en kan eigenlijk niet mislukken. De groene kruiden in dit recept geven samen met de granaatappelpitjes een frisse kick aan dit gerecht. Erg lekker als voorgerecht!

Limousin braadstuk met groene kruiden

Braden

  1. Als het braadstuk een dun stuk heeft, deze opbinden met keukengaren zodat je een stuk van gelijke dikte krijgt
  2. Olie in een pan met dikke bodem verhitten, tot heet
  3. Het braadstuk rondom bruin bakken
  4. Vuur laag, de wijn erbij gieten en pruttelend laten verdampen
  5. Kleine scheutje water toevoegen en de deksel op de pan doen
  6. Fornuis op pruttelstand (pruttelplaatje gebruiken indien nodig)
  7. 2 uur laten pruttelen met de deksel op de pan, eventueel na 1 uur het braadstuk omkeren
  8. Fornuis uit en minimaal 10 minuten tot rust laten komen. Naar smaak bestrooien met zout en peper

Afmaken

  1. De groene kruiden fijnhakken, zorg dat de rozemarijn naalden heel fijn zijn.
  2. De gehakte kruiden mengen met de olijfolie en op smaak brengen met peper en zout
  3. De pitjes uit de granaatappel halen
  4. Eventueel het keukengaren doorknippen/snijden en verwijderen
  5. Het braadstuk in dunne plakken snijden (dwars op de draad van het vlees) en serveren met de groene kruiden en de granaatappelpitjes
Limousin braadstuk met groene kruiden
15 minuten voorbereiding
2 uur pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Pruttelpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Keukengaren (optioneel)
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje

Ingredienten:

Braden
  • 2 eetlepels olijfolie (voor bakken en braden)
  • 400 gram braadstuk
  • 5 eetlepels droge witte wijn
Afmaken
  • Paar sprietjes verse bieslook
  • Bosje verse basilicum
  • Bosje verse krulpeterselie
  • 20 ml extra vierge olijfolie
  • 10 naalden verse rozemarijn (heel fijn gehakt)
  • 1 granaat appel
  • Peper
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Lekker als voorgerecht

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen