Koffie stoofpot van riblappen

 0 beoordelingen

Haal een beetje Brazilië in je keuken met deze heerlijke stoofpot met een vleugje koffie. Dit recept naar het origineel uit “de Zilveren lepel” is heerlijk met rijst en een volle rode wijn.

Koffie stoofpot van riblappen

Bereidingswijze:

  1. Ui in ringen snijden
  2. Knoflook grof hakken
  3. Paprika in dikke plakken snijden (steel en zaadlijsten verwijderen)
  4. Vlees in stukjes snijden (2x2 cm)
  5. Olijfolie warm laten worden in de pan
  6. Vlees op matig vuur rondom bruin bakken
  7. Ui, knoflook en paprika 10 minuten op laag vuur meebakken
  8. Bloem toevoegen en 3 minuten meebakken, scheutje water toevoegen
  9. Wijn en koffie beetje bij beetje toevoegen
  10. Water toevoegen om droogkoken te voorkomen
  11. Mergpijpje toevoegen
  12. Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
  13. Minimaal 2,5 uur pruttelen
  14. Proeven of het zacht genoeg is, zo niet dan 30 minuten langer latten pruttelen
  15. Als de saus te dun is, dan het laatste half uur zonder deksel laten pruttelen
  16. Op smaak brengen met peper en zout
Koffie stoofpot van riblappen
20 minuten voorbereiding
2,5 uur pruttelen
2 personen

Materialen:

  • Pruttelpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Pollepel
  • Koffie apparaat
  • Koffiekopje
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje

Ingredienten:

  • 300 gram riblappen
  • Runder mergpijpje
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 groene paprika’s
  • 25 gram bloem
  • 5 eetlepels witte wijn
  • 5 eetlepels sterke koffie
  • Scheutje water
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Rijst (zilvervlies)
  • Gekookte aardappels (ongeschild in kwarten)

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen