Smeuïge aardappelpuree

Deze heerlijke puree smaakt bij elk stoofgerecht

Smeuïge aardappelpuree

Bereidingswijze:

  1. Aardappels schillen en in gelijke stukken snijden
  2. De aardappels gaar koken
  3. De boter uit de koelkast halen
  4. De melk zachtjes verwarmen (NIET laten koken)
  5. De gekookte aardappels pureren met de knijper, groentezeef of stamper
  6. De boter door de puree mengen met een lepel
  7. Beetje bij beetje de warme melk aan de puree toevoegen en mengen met een lepel
  8. De puree op smaak brengen met peper en zout
  9. Voor het serveren de puree even goed doorroeren zodat hij lekker luchtig wordt
Smeuïge aardappelpuree
10 minuten voorbereiding
20 minuten pruttelen pruttelen
3 personen

Materialen:

  • Schilmesje
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Pureeknijper, groentezeef of stamper
  • Lepel
  • Schaal

Ingredienten:

  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 100 ml melk
  • 50 gram roomboter (ongezouten)
  • Zout
  • Peper
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie