Gevulde zoete paprika met abrikoos en geitenkaas

 0 beoordelingen

Gevulde zoete puntpaprika maak ik al heel lang en deze valt altijd goed in de smaak, zowel bij vleesliefhebbers als vegetariërs. De paprika blijft lekker knapperig en combineert mooi met de zachte kaas en abrikozen. Lekker als gezonde snack, voorgerecht of als vervanger van vlees. De hoeveelheden in dit recept zijn voor een voorgerecht voor 4 personen.

Gevulde zoete paprika met abrikoos en geitenkaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de over voor op 180 graden
  2. Verwijder de steel van de paprika's en snij de paprika's in de lengte door
  3. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten
  4. De gedroogde abrikozen in smalle reepjes snijden
  5. Rooster een handje pijnboompitten kort in de hete koekenpan
  6. Vul de paprika helften met stukjes geitenkaas, abrikozen reepjes en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Je hoeft ze niet helemaal vol te proppen, iets minder gevuld geeft het lekkerste resultaat
  7. Zet de paprika's nu voorzichtig op een ovenrooster en doe ze 5 minuten in de oven
  8. Als ze uit de oven komen even afmaken met wat peper, zout en olijfolie
  9. Eet smakelijk!
Gevulde zoete paprika met abrikoos en geitenkaas
5 voorbereiding
5 minuten pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Mes
  • Snijplank
  • Koekenpan
  • Oven + rooster

Ingredienten:

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 8 gedroogde abrikozen
  • Stukje geitenkaas
  • Pijnboompitten
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Gekookte sperzieboontjes met sesamzaad en tomaat
  • Stoofvlees Abrikoos en bier (als hoofdgerecht)

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen