Chinees zoetzuur stoofvlees

 0 beoordelingen

Heerlijk en makkelijk is dit stoofvlees met Chinese zoetzure saus. In dit recept gevuld met lekker knapperige wortel, maar je kan eindeloos variëren met allerlei andere lekker groenten. Stokjes hoeft natuurlijk niet, in China pakken ze ook weleens een lepel!

Chinees zoetzuur stoofvlees

Bereidingswijze:

  1. De riblappen in blokjes van 2x2 cm snijden
  2. De ketchup, azijn, sojasaus, honing, suiker en het water mengen in een kom tot de suiker is opgelost
  3. De uien in ringen snijden
  4. Knoflook pellen en 1 keer in de lengte doorsnijden (eventueel de kern uit de knoflook halen)
  5. De wortels schoonmaken en in stukjes snijden (snij wat dikkere stukjes als je van knapperige wortel houdt)
  6. De olie opwarmen in de pruttelpan (of koekenpan als je een braadslede in de oven gebruikt)
  7. Het vlees mengen met de bloem en rondom aanbakken in de pruttelpan of koekenpan
  8. Het vuur laag en de saus, ui en knoflook bij het vlees doen en even goed doorroeren
  9. Zet het fornuis op de pruttelstand of de oven op 120 graden
  10. 2,5 uur laten pruttelen met deksel op de pan/braadslede
  11. De wortels toevoegen en nog 30 minuten laten pruttelen met de deksel op de pan/braadslede
  12. Na de laatste 30 minuten even proeven of het zacht is, zo niet dan nog 30 minuten extra
Chinees zoetzuur stoofvlees
15 minuten voorbereiding
2,5 uur pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Mes
  • Snijplank
  • Weegschaal
  • Maatbeker
  • Kom
  • Lepel
  • Pollepel
  • Pruttelpan of braadslede (voor als je de oven gebruikt)
  • Koekenpan (voor als je een braadslede gebruikt)
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje of oven

Ingredienten:

  • 400 gram riblappen
  • 1 3/4 eetlepel bloem
  • 60 gram ketchup
  • 30 ml azijn
  • 30 ml sojasaus (Kikkoman)
  • 30 gram honing
  • 60 gram kristalsuiker
  • 90 ml water
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram wortels
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Zilvervliesrijst
  • Komkommer

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen