Klassiek stoofvlees

 0 beoordelingen

De geuren van dit rundervlees stoofpotje vullen langzaam je keuken. Het zoete wortel, frisse selderij, klassieke specerijen en natuurlijk het beste stoofvlees …. aan tafel! Combineert perfect met Paarse stamppot.

Stoofvlees tips

Klassiek stoofvlees

Bereidingswijze:

  1. Uien grof hakken
  2. Knoflook pletten en schillen
  3. Wortel in grove stukken snijden
  4. Bleekselderij in stukken snijden (1/2 cm lang)
  5. Vlees in blokjes snijden (2x2 cm)
  6. Vlees met bloem bestuiven
  7. Olijfolie in de pan warm laten worden
  8. Het vlees aanbraden in olijfolie (matig vuur)
  9. Ui en knoflook meebakken totdat zij glazig zijn
  10. Vuur laag en de wijn toevoegen (langs de wand van de pan schenken)
  11. Winterwortel, bleekselderij, kruidnagels, laurierblaadjes en jeneverbessen toevoegen
  12. Alles moet net onder staan (zo niet dan wat water of wijn toevoegen)
  13. Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
  14. Minimaal 2,5 uur pruttelen, proeven of het lekker zacht is geworden, zo niet dan 30 min langer
  15. Als de saus niet dik genoeg is, laat de stoofpot dan zonder deksel pruttelen totdat de gewenste dikte is bereikt
Klassiek stoofvlees
30 minuten voorbereiding
Minimaal 2,5 uur pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Pruttelpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Pollepel
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje

Ingredienten:

  • 500 gram stooflappen
  • Bloem
  • 3 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 liter rode wijn (een soepele Bourgogne bijvoorbeeld)
  • 2 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen