Vietnamese dipvissaus

 0 beoordelingen

Deze lekkere hartige vissaus combineert heel goed met eigenlijk alle gegrilde vlees en vis. Serveer de saus in meerdere kleine schaaltjes zodat iedereen lekker kan dippen. Je kan de saus prima 1 dag eerder maken (wel bewaren in de koelkast)
Gek op de vissmaak? Dan kan je de sojasaus 1 op 1 vervangen door vissaus

Probeer ook eens dit heerlijk Chimichurri recept

Vietnamese dipvissaus

Bereidingswijze:

  1. Schil de wortel en snijd deze in dunne plakjes
  2. Snijd de rode peper in dunne ringetjes (zaadlijsten kan je verwijderen voor minder heet)
  3. Pel de knoflook en snij in dunne plakjes
  4. Los de suiker op in het warme water en roer tot de suiker is opgelost
  5. Voeg de wortel, knoflook, sojasaus, vissaus en limoensap toe
  6. Doe de rode peper en zwarte peper bij de saus
  7. Goed roeren en klaar!!!
Vietnamese dipvissaus
15 minuten voorbereiding
0 minuten pruttelen
6 personen

Materialen:

  • Mes
  • Snijplank
  • Maatbeker (1/2 liter)
  • Kom
  • Lepel

Ingredienten:

  • 50 gram wortel
  • 1/2 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 60 ml warm water
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 20 ml sojasaus
  • 20 ml vissaus
  • 30 ml limoensap (citroen of azijn kan ook)
  • 1/4 theelepel zwarte peper
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Gegrild vlees

In het Limousin BBQ pakket zit het lekkerste vlees voor bij deze heerlijk saus
Meer informatie
Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen