Limousin braadstuk met dennennaalden

 0 beoordelingen

Op een morgen werd ik wakker en dacht: braadstuk met dennennaalden! Dus naar het Wageningse bos gegaan en de lekkerst geurende naalden gezocht. Het resultaat is heerlijk, ook door de mee gegaarde zoete witte ui. Mocht je zelf naalden gaan zoeken in het bos, neem dan een tak niet direct naast het pad en een stukje van de grond, dan weet je zeker dat ze “schoon” zijn.

Limousin braadstuk met dennennaalden

Bereidingswijze:

  1. De oven voorverwarmen op 140 graden
  2. Zoete ui in dikke ringen snijden
  3. Als het braadstuk een dun stuk heeft, deze opbinden met keukengaren zodat je een stuk van gelijke dikte krijgt
  4. Olie de pruttelpan verhitten, tot heet
  5. Braadstuk rondom bruin bakken
  6. Vuur uit zetten en het braadstuk even apart leggen
  7. Leg nu wat dennennaalden ter grote van het braadstuk op de bodem van de pan (niet teveel!), en leg het braadstuk er op
  8. Voeg de zoete ui en een scheut water toe, en strooi er wat dennennaalden over, strooi de meeste over het braadstuk
  9. Zet de pan met deksel er op in de oven en laat 2 uur en 15 minuten laten pruttelen. Keer het braadstuk na 1 uur om
  10. Haal uit de oven en laat minimaal 10 minuten tot rust komen
  11. De dennennaalden kan je er nu uit halen
  12. Eventueel het keukengaren van het braadstuk doorknippen/snijden en verwijderen
  13. Eventueel wat zout en peper op het braadstuk doen
  14. In dunne plakken snijden (dwars op de draad van het vlees) en serveer samen met de gebruinde uien
  15. Eet smakelijk!
Limousin braadstuk met dennennaalden
15 minuten voorbereiding
2 uur en 15 minuten pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Oven
  • Pruttelpan
  • Snijplank
  • Keukengaren (optioneel)
  • Scherp mes
  • Lepel
  • Kom

Ingredienten:

Voor het vlees
  • 400 gram braadstuk
  • 1 handje verse groene dennennaalden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 zoete witte uien
  • Peper
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Ook lekker als voorgerecht

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen