Runderstoofvlees met vijgen

 0 beoordelingen

De zoete volle smaak van de vijgen combineert uitstekend met het pittige van rode peper. De dunnere saus van dit stoofvlees zorgt voor een heerlijk licht maaltijd. Een perfecte combinatie met gebakken krieltjes.

Runderstoofvlees met vijgen

Bereidingswijze:

  1. Uien grof snijden
  2. Vijgen halveren
  3. Rode peper in stukjes snijden (zaadlijsten verwijderen voor minder pittig)
  4. Piment en komijn in vijzel fijnmalen
  5. Olijfolie in de pruttelpan warm laten worden
  6. Vlees aanbraden in olijfolie, op matig vuur
  7. Vlees uit de pan en bewaren op een bord
  8. Uien fruiten in dezelfde pruttelpan
  9. Piment en komijn uit de vijzel toevoegen, kort meebakken
  10. Vijgen, rode peper en water toevoegen
  11. Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
  12. Minimaal 3 uur pruttelen met deksel op de pan. Proeven of het zacht is, zo niet dan nog 30 minuten extra laten pruttelen
  13. Vijgen eruit halen en weggooien (de smaak is ervan af)
  14. Op smaak brengen met peper en zout
Runderstoofvlees met vijgen
20 minuten voorbereiding
Minimaal 3 uur pruttelen
3 personen

Materialen:

  • Pruttelpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Pollepel
  • Theelepel
  • Vijzel (als je pimentkorrels en/of komijn zaad gebruikt)
  • Kopje
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje

Ingredienten:

  • 500 gram hacheevlees (in blokjes)
  • Water
  • 5 uien
  • 20 gedroogde vijgen
  • 1 theelepel pimentkorrels (gemalen kan ook)
  • 3 theelepels komijnzaad (gemalen kan ook)
  • 1 rode peper
  • 250 ml warm water
  • Peper
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Gebakken krieltjes met mayonaise erbij!!!
  • Groene Asperges

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen