De zoete volle smaak van de vijgen combineert uitstekend met het pittige van rode peper. De dunnere saus van dit stoofvlees zorgt voor een heerlijk licht maaltijd. Een perfecte combinatie met gebakken krieltjes.
Bereidingswijze:
Uien grof snijden
Vijgen halveren
Rode peper in stukjes snijden (zaadlijsten verwijderen voor minder pittig)
Piment en komijn in vijzel fijnmalen
Olijfolie in de pruttelpan warm laten worden
Vlees aanbraden in olijfolie, op matig vuur
Vlees uit de pan en bewaren op een bord
Uien fruiten in dezelfde pruttelpan
Piment en komijn uit de vijzel toevoegen, kort meebakken
Vijgen, rode peper en water toevoegen
Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
Minimaal 3 uur pruttelen met deksel op de pan. Proeven of het zacht is, zo niet dan nog 30 minuten extra laten pruttelen
Vijgen eruit halen en weggooien (de smaak is ervan af)
Op smaak brengen met peper en zout
Runderstoofvlees met vijgen
20 minuten voorbereiding Minimaal 3 uur pruttelen
3 personen
Materialen:
Pruttelpan
Snijplank
Scherp mes
Pollepel
Theelepel
Vijzel (als je pimentkorrels en/of komijn zaad gebruikt)
Bezorgtijd De pakketten worden gemaakt en bezorgd zodra een hele koe is verkocht.
De bezorgtijd is tussen 9:00 en 18:00 (zie de dagen per regio in de tabel).
De dag voor de bezorging wordt het bezorgvenster van 2 uur (bijvoorbeeld tussen 12:00 en 14:00) gestuurd per email.
Bezorgopties Voor specifieke bezorgmomenten (bijvoorbeeld voor 12:00) geldt een toeslag. Deze zijn op aanvraag.
Bezorgdagen per regio
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies die zowel door Gepruttel B.V. als derde partijen worden geplaatst. Dit doen wij om de functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag, om social media toepassingen mogelijk te maken en voor commerciële doeleinden. Als je verder gaat op deze website of ‘OK’ klikt, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.OkLees meer