Chimichurri

 0 beoordelingen

Een lekkere Zuid-Amerikaanse saus voor bij gegrild vlees van de BBQ. Er zijn vele versies van dit recept, deze vind ik erg lekker. Je kan de saus het beste vlak voor het serveren maken, de saus blijft maar een paar uur lekker.

Serveer samen met de dipvissaus zodat je lekker kan kiezen waar je zin in hebt!

Chimichurri

Bereidingswijze:

  1. Knoflookteentjes pellen
  2. Alle ingrediënten behalve de koriander en peterselie in de maatbeker doen
  3. Het geheel pureren met de staafmixer
  4. De verse koriander en krulpeterselie grof hakken (zowel het blad als de steeltjes)
  5. De gehakte kruiden bij het mengsel in de maatbeker doen.
  6. Even pureren met de staafmixer
  7. En klaar!!!
Chimichurri
10 minuten voorbereiding
0 minuten pruttelen
6 personen

Materialen:

  • Mes
  • Snijplank
  • Maatbeker (1/2 liter)
  • Staafmixer

Ingredienten:

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel grof zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 125 ml olijfolie extra vergine
  • 35 ml azijn
  • 35 ml koud water
  • 30 gram verse koriander
  • 30 gram verse krulpeterselie
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Gegrild vlees

Chimichurri is beste vriendjes met Limousin Picanha / Staartstuk. Een ware smaaksensatie.
Meer informatie
Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen