Runderstoofvlees rode curry

 0 beoordelingen

Dit stoofvlees is heeft geprutteld in een licht rode curry die fris, kruidig en toch stevig is. Het mooie aan curry is dat het lekker makkelijk te maken is en goed combineert met rijst, aardappels, brood (naan) en nog veel meer. Bestrooien met koriander en serveren met yoghurt………lekker!

Runderstoofvlees rode curry

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden als je in de oven wilt pruttelen
  2. Snij de stooflappen in blokjes van 2 x 2 cm
  3. Maak de knoflook 1 ui schoon en ze hak grof
  4. Snij de onderkant en bovenkant van de sereh stengel en hak de stengel grof
  5. Snij de rode peper open en verwijder de steel en de zaadjes. Als je van pittig houdt, laat dan de witte zaadlijsten zitten, anders deze ook verwijderen. De peper ka ook grof gehakt worden
  6. Schil de gember en hak grof
  7. Doe alle gehakte ingrediënten in de blender en voeg ook de kerriepoeder, kurkuma, gemalen komijnzaad, tomatenpuree en de olijfolie toe
  8. Pureer tot een gladde boemboe (pasta)
  9. Maak de tweede ui schoon en snij deze in ringen
  10. Laat de pruttelpan op matig vuur warm worden
  11. Fruit de boemboe aan in de pan tot deze lekker gaat geuren
  12. Zet het vuur laag en voeg de gesneden stooflappen en uienringen toe, bak deze rustig een paar minuutjes mee
  13. Laat de kikkerwten uitlekken
  14. Voeg nu de kokosmelk en het gedoogde limoenblad toe en roer goed
  15. Voeg als laatste de kikkererwten toe en roer deze er rustig doorheen
  16. Laat op de pruttelstand van het fornuis of op 120 graden in de oven 2,5 uur zachtjes pruttelen. Hou de deksel op de pan. Als het vlees na 2,5 uur nog niet zacht genoeg is gewoon nog 30 minuten langer laten pruttelen
  17. Eventueel op smaak brengen met zout
  18. Strooi er vlak voor het serveren gehakte koriander over en serveer de yoghurt en citroenpartjes er apart bij
  19. Eet smakelijk!
Runderstoofvlees rode curry
20 minuten voorbereiding
2,5 uur pruttelen
3 personen

Materialen:

  • Snijplank
  • Mes
  • Blender of foodprocessor
  • Theelepel
  • Pruttelpan met deksel

Ingredienten:

  • 400 gram stooflappen
  • 2 middelgrote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1,5 rode peper (of meer naar smaak)
  • 2 x 2 cm verse gember
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma gemalen
  • 1/2 theelepel gemalen komijnzaad (liefst uit de vijzel)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 50 ml olijfolie
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 3 blaadjes gedroogd limoenblad (laurierblad kan ook)
  • Zout
  • Bosje koriander
  • 1 citroen
  • 400 ml yoghurt
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Zoete aardappels
  • Knapperige groene groenten

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen