Stoofvlees van de Sint (kruidnoten dus)

 0 beoordelingen

Het ultieme stoofvlees voor op en rond 5 december. Het kruidige van de specerijen, de diepe rundvleessmaak en natuurlijk kruidnoten en taai taai. Vergeet niet om er wat overheen te strooien!

Stoofvlees van de Sint (kruidnoten dus)

Bereidingswijze:

  1. Eventueel de stooflappen in blokjes van 2x2 cm snijden (dan is het iets sneller gaar)
  2. De uien in ringen snijden
  3. De knoflook pellen (niet snijden)
  4. Zout het vlees naar smaak en meng het met de bloem
  5. Bak het vlees in de pruttelpan of koekenpan op matig vuur rondom aan
  6. Zet het fornuis op de pruttelstand of de oven op 120 graden
  7. Voeg de laurier, kruidnagel, gepelde knoflook en het warme water toe
  8. 3 uur laten pruttelen met deksel op de pan/braadslede. Voor een dikkere saus de laatste 20 minuten met de deksel op een kiertje. Na 3 uur even proeven of het zacht is, zo niet dan nog 30 minuten extra
  9. Schep het gare vlees uit de pan en zet het even opzij
  10. Verkruimel de kruidnoten en de taai taai
  11. Roer de kruidnoten- en taai taai-kruim door de saus totdat alles is opgelost
  12. Breng op smaak met zout en peper en voeg een extra verkruimeld kruidnootje toe als je een sterkere Sinterklaas smaak wilt
  13. Nu kan het vlees weer terug bij de saus, en moet het nog even even warm worden
  14. Strooi er wat stukjes kruidnoot en taai taai over voor het serveren. Een extra bakje met stukjes op tafel wordt ook vast opgegeten!
Stoofvlees van de Sint (kruidnoten dus)
30 minuten voorbereiding
3 uur pruttelen
3 personen

Materialen:

  • Mes
  • Snijplank
  • Weegschaal
  • Maatbeker
  • Kom
  • Lepel
  • Pruttelpan of braadslede (voor als je de oven gebruikt)
  • Koekenpan (voor als je een braadslede gebruikt)
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje of oven

Ingredienten:

  • 400 gram stooflappen
  • 20 gram bloem
  • 3 middelgrote uien
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 knoflooktenen
  • 600 ml warm water
  • 14 kruidnoten (Bolletje formaat) + handje om te strooien
  • Taai taai hoeveelheid gelijk aan 7 kruidnoten + een paar om te strooien
  • Peper
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen