Limousin Côte de Boeuf van de BBQ of grill

 0 beoordelingen

Côte de Boeuf is een fantastisch stuk vlees om te delen. Het heeft heel veel smaak en een mooi vetgehalte. Dit recept is zowel voor de BBQ als voor de combinatie van oven en grill. De gebruikte kerntemperatuur is voor een medium-rare eindresultaat. Meer over kerntemperaturen lees je in de blog.

Limousin Côte de Boeuf van de BBQ of grill

Opwarmen

  1. Laat de Côte de Boeuf rustig in de koelkast ontdooien. Reken op 3 dagen bij 2 graden. Minimaal 3 uur van tevoren uit de koelkast halen op de dag van de bereiding
  2. BBQ opstellen voor de indirecte grilmethode, of de oven op 130 graden
  3. BBQ rustig op een temperatuur van circa voor 130 graden laten komen (niet hoger dan 150 graden)

Langzaam garen

  1. Opvangbak met water of zand plaatsen onder het rooster (dit om de sappen die uit het vlees druppelen op te vangen)
  2. Rooster (rvs) invetten met olie en in BBQ of oven plaatsen
  3. Het vlees droogdeppen met keukenpapier en op het rooster leggen (boven opvangbak)
  4. Steek de temperatuurvoeler tot midden in het vlees
  5. Stel de meter in op 48 graden
  6. Deksel snel terug op de BBQ of oven sluiten
  7. Bij een kerntemperatuur van 48 graden het vlees van BBQ of uit de oven halen en in aluminiumfolie bewaren (niet strak inpakken!)

Grillen

  1. BBQ of grill(pan) opstoken tot 220 tot 250 graden, het liefst met een gietijzeren rooster
  2. Nu kort grillen voor een mooi bruin/krokant korstje
  3. Daarna losjes bedekken met alufolie en 10 minuten laten rusten
  4. Eventueel bestrooien met peper en zout
  5. Opdienen en op tafel in plakken snijden (max 0,5 cm)
Limousin Côte de Boeuf van de BBQ of grill
10 minuten voorbereiding
minimaal 50 minuten + grillen, hoeft niet te pruttelen
5 personen

Materialen:

  • Mes
  • Snijplank
  • BBQ met deksel of oven
  • Grill rooster of grill pan
  • Kerntemperatuurmeter
  • Aluminiumfolie

Ingredienten:

  • 1 Limousin Côte de Boeuf (circa 1,5 kg)
  • Zout en peper
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Côte de Boeuf bestellen

Heerlijke Côte de Boeuf van natuurweide Limousin

Notice: Undefined variable: knop in /var/www/vhosts/gepruttel.nl/httpdocs/wp-content/themes/gepruttel/single-recepten.php on line 481
Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen