Huisgemaakte kroket

 0 beoordelingen

Kroketten zijn lekker Hollands en eruhg lekker! Zeker als je ze zelf maakt van je eigen runderstoofvlees. Je kan eindeloos variëren met welk soort stoofvlees je gebruikt. Het is wel van belang dat het stoofvlees “hoog op smaak” is, dus wees niet bang voor wat extra kruiden en wat extra peper en zout.

Huisgemaakte kroket

Vulling maken

  1. Smelt de boter in de steelpan, voeg de bloem en bak het al roerend 1 tot 2 minuten. Deze "roux" hoeft niet bruin te worden
  2. Voeg de slagroom toe en maak er een mooi egaal mengsel van. Let op: de hoeveelheid roux en slagroom die je nodig hebt hangt af van hoe vloeibaar de jus/saus van het stoofvlees is. In de koelkast moet het zo stijf worden dat je goed kroketten van kan vormen.
  3. Voeg het stoofvlees toe en warm het langzaam op en meng de roux met slagroom er goed doorheen. laat het even koken zodat het goed kan binden
  4. Splits het ei en voeg de dooier toe aan het mengsel. Bewaar het eiwit
  5. Breng het mengsel eventueel nog op smaak met zout en peper

Koelen

  1. Doe het mengsel in een platte schaal en laat 30 minuten afkoelen op kamertemperatuur, zet het daarna minimaal 2,5 uur in de koelkast

Kroketten maken

  1. Voordat je de kroketten gaat vormen is het handig om alvast de 3 schalen/borden met bloem, eiwit en paneermeel klaar te zetten
  2. Klop het eiwit goed los of haal er heel kort de staafmixer doorheen
  3. Haal het afgekoelde mengsel uit de koelkast en vorm er nu met koude en natte handen kroketten van. Zorg dat de mooi glad zijn aan de buitenkant
  4. Rol de kroketten door de bloem (en maak eventueel de vorm nog wat netter), daarna door het eiwit en rol ze als laatste door het grove paneermeel
  5. Nu kunnen de kroketten gekoeld of ingevroren worden. Laat ze zekere 1,5 uur koelen voordat je ze gaat bakken. Invriezen gaat het beste als je ze in een enkele laag neerleg en niet tegenelkaar aan

Koelen/vriezen

  1. Bak de kroketten goudbruin op 170-180 graden. Circa 4-5 minuten als ze ontdooit zijn, 6-7 minuten als ze uit de vriezer komen
  2. Eet smakelijk!
Huisgemaakte kroket
2 x 20 minuten voorbereiding
3 + 1,5 uur koelen, dus niet pruttelen
5 personen

Ingredienten:

  • 500 gram stoofvlees naar keuze, gegaard (inclusief de jus/saus)
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem + bloem voor de paneer
  • 250 ml slagroom
  • 1 Ei
  • Panko of ander grof paneermeel
  • Peper
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen