Stoofvlees en paarse stamppot (van Leon van BinnensteBuiten)

 0 beoordelingen

Paarse peen, zoete witte ui, geitenboter, deze paarse stamppot heeft de lekkerste ingrediënten die perfect combineren bij de het klassieke stoofvlees! Wil je weten waar deze is gemaakt? Kijk dan de uitzending van BinnensteBuiten.

Stoofvlees en paarse stamppot (van Leon van BinnensteBuiten)

Bereidingswijze:

  1. Snij de uien in ringen en de paarse wortel in schijfjes
  2. Kook de aardappelen samen met de ui en de paarse wortel in een pan met water
  3. Marineer de zilveruitjes naar wens met bijvoorbeeld wat sambal of tabasco
  4. Stamp het geheel tot een hutspot. Doe er een beetje geitenboter, kruidnagel en nootmuskaat bij
  5. Serveer de stamppot met het klassieke stoofvlees en de zilveruitjes
Stoofvlees en paarse stamppot (van Leon van BinnensteBuiten)
10 minuten voorbereiding
20 minuten pruttelen
4 personen

Ingredienten:

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 200 gr paarse winterpeen
  • 2 grote uien
  • Zout en peper
  • Zilveruitjes
  • Sambal, tabasco of iets anders pittigs naar wens
  • 50 gr geitenboter
  • Kruidnagel en nootmuskaat
  • 4 porties klassiek stoofvlees
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen