Aardappel en Pastinaak puree

 0 beoordelingen

Deze heerlijke puree smaakt bij elk stoofgerecht. Vervang de pastinaak ook eens door knolselderij, ook erg lekker. De belangrijkste tip: gebruik nooit een mixer of foodprocessor om te pureren, dan krijg je lijm!

Aardappel en Pastinaak puree

Bereidingswijze:

  1. Aardappels schillen en in gelijke stukken snijden
  2. Pastinaak schillen en in gelijke stukken snijden
  3. De aardappels en pastinaak samen in 1 pan gaarkoken
  4. De boter uit de koelkast halen
  5. De melk zachtjes verwarmen (NIET laten koken)
  6. De gekookte aardappels met pastinaak pureren met de knijper, groentezeef of stamper
  7. De boter door de puree mengen met een lepel
  8. Beetje bij beetje de warme melk aan de puree toevoegen en mengen met een lepel
  9. De puree op smaak brengen met peper en zout
  10. Voor het serveren de puree even goed doorroeren (beetje opkloppen) zodat hij lekker luchtig wordt
Aardappel en Pastinaak puree
10 minuten voorbereiding
20 minuten pruttelen pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Schilmesje
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Pureeknijper, groentezeef of stamper
  • Lepel
  • Schaal

Ingredienten:

  • 800 gram vastkokende aardappels
  • 530 gram pastinaak
  • 200 ml melk
  • 135 gram roomboter (ongezouten)
  • Zout
  • Peper
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen