Runderstooflap met kokos curry

 0 beoordelingen

Curry is enorm lekker en ook makkelijk om te maken. In dit gerecht worden de stooflappen afgemaakt met kokoscrème. Je kan dan ook zelf kiezen hoe dik je de saus wilt hebben en hoe kokossig (das eigenlijk geen woord natuurlijk) het smaakt. Als je een schenkel laat mee pruttelen krijg je nog meer smaak.

Runderstooflap met kokos curry

Pruttelen

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden als je in de oven wilt pruttelen
  2. Snij de stooflap in blokjes
  3. Snij de ui grof
  4. Maal de komijn in de vijzel
  5. Bak in de pruttelpan het stoofvlees en de schenkel rondom bruin in de olijfolie
  6. Voeg de ui en komijn toe en bak kort mee, breng op smaak met wat zout en peper
  7. Zet het vuur laag en voeg warm water toe tot het vlees onder staat
  8. Zet de pan op het vuur (pruttelstand) of in de oven op 120 graden. De deksel moet op de pan
  9. Laat het minimaal 3 uur pruttelen
  10. Als het vlees na 3 uur nog niet zacht genoeg is gewoon nog 30 minuten langer laten pruttelen

Afmaken

  1. Bak in een wok of hapjes pan de kokoscrème samen met de kerriepoeder en kurkuma kort aan
  2. Voeg nu beetje bij beetje het stoofvocht bij de koskoscrème. Ga door totdat je de gewenste dikte heb bereikt
  3. Voeg nu ook het vlees toe (niet de schenkel)
  4. Breng op smaak met gehakte rode peper, wat cayenne peper en citroensap naar smaak
  5. Eet smakelijk!
Runderstooflap met kokos curry
10 minuten + 15 minuten voorbereiding
3 uur pruttelen
3 personen

Materialen:

  • Snijplank
  • Mes
  • Vijzel
  • Pruttelpan
  • Wok / hapjespan
  • Schaal

Ingredienten:

Pruttelen
  • 400 gram stooflappen
  • Eventueel 1 schenkel (zonder vlees eraan)
  • 1 ui
  • 1 tl komijnzaad
  • Peper
  • Zout
Afmaken
  • 200 gram kokoscrème
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 rode peper (naar smaak)
  • Cayenne peper (poeder)
  • 1 citroen (het sap)
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen