Caribisch stoofvlees

 0 beoordelingen

Welkom bij dit zomerse gepruttel met een staartje! Dit lekkere frisse stoofvlees brengt je in zomerse sferen met een licht pittige bite, afgeblust met een vleugje limoen. Heerlijk bij rijst, quinoa, of wat dacht je van gebakken aardappels met limoen mayonaise! En als je in plaats van staart ander soort stoofvlees gebruikt krijgt het vast (g)een ander staartje.

Caribisch stoofvlees

Dag 1: kruiden, specerijen en pruttelen

  1. Maak de kruiden/specerijen mix door alle ingrediënten in de vijzel te stampen
  2. Verwarm de oven voor op 120 graden als je in de oven wilt pruttelen
  3. Snipper de ui
  4. Verwarm de boter in de pruttelpan
  5. Bak het vlees op matig vuur rondom aan in de boter
  6. Strooi de kruiden/specerijen mix over het vlees en zorg dat het vlees helemaal rondom is bedekt. Bak nog een half minuutje door
  7. Zet het vuur laag en blus af met een scheutje azijn. Schraap de aanbaksels los van de bodem
  8. Zet het vuur op pruttelstand en voeg de verse tijm, water en een beetje zout toe. Voeg zoveel water toe tot het vlees onder staat
  9. Zet de pan op het vuur (pruttelstand) of in de oven op 120 graden. De deksel moet op de pan
  10. Laat het minimaal 3 uur pruttelen
  11. Als het vlees na 3 uur nog niet zacht genoeg is, gewoon nog 30 minuten langer laten pruttelen. Je moet het redelijk makkelijk van het bot kunnen halen
  12. Je kan nu het vlees er uit vissen en het vlees van de botten halen, dit is een beetje een priegelig werkje maar het gaat zeker lukken! Haal ook eventuele grote stukjes vet er af
  13. Doe het vlees terug in de pan laat het een nachtje in de koelkast staan

Dag 2: afmaken

  1. Haal de pan uit de koelkast en schep het vet er vanaf
  2. Haal nu het vlees uit de pan en zet dat even apart
  3. Nu kan je het vocht inkoken tot de gewenste dikte, ik laat het altijd tot 1/4 inkoken. Het mag best een beetje vloeibaar blijven
  4. Als de saus de gewenste dikte heeft kan het vlees er weer bij en kan je het geheel eventueel op smaak brengen met zout en peper
  5. Besprenkel je Caribisch stoofvlees voor het serveren met limoensap en gehakte verse bieslook
  6. Eet smakelijk!
Caribisch stoofvlees
20 minuten + 30 minuten + 1 nacht + 40 minuten voorbereiding
3 uur pruttelen
3 personen

Materialen:

  • Vijzel
  • Snijplank
  • Mes
  • Pruttelpan
  • Schalen

Ingredienten:

Kruiden/specerijen mix
  • 2 eetlepels piment (gemalen)
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel kaneel (gemalen)
  • 1 eetlepel nootmuskaat (gemalen)
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel gedroogde bieslook
  • 2 teentjes knoflook
Pruttelen
  • 1 koeienstaart in stukken
  • 2 grote uien
  • Roomboter
  • 3 takjes verse tijm
  • Azijn
  • Zout
Afmaken
  • Bosje verse bieslook
  • Verse limoen
  • Peper
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen