Gestoofd klapstuk met venkel en romige munt

 0 beoordelingen

Dit in venkel gestoofde klapstuk brengt de diepe rundvleessmaak samen met de frisheid van venkel en munt. Een perfect gerecht voor de (na)zomermaanden

Gestoofd klapstuk met venkel en romige munt

het vlees laten pruttelen

  1. Verwijder alle vliezen en grote stukken vet van het vlees, het vlies op het bot kan je laten zitten
  2. Je kan het vlees al van het bot halen, dit geeft echter minder mals vlees. De ribben wel mee laten garen als je het vlees eraf haalt!
  3. Het venkelzaad malen in de vijzel of foodprocessor (beetje water of olie toevoegen in foodprocessor)
  4. Wrijf het klapstuk aan alle zijden goed in met het gemalen venkelzaad en zout
  5. Het gekruide klapstuk kan nu in de pan of braadslede, voeg water toe tot het vlees net onder water staat
  6. Kneus het mosterdzaad licht met de vijzel of de achterkant van een pollepel en voeg toe aan het vlees
  7. Ook de braadslede moet worden afgedekt, hier kan je aluminiumfolie voor gebruiken als je geen passende deksel of plaat hebt
  8. Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
  9. Minimaal 3,5 uur pruttelen met deksel op de pan/braadslede. Proeven of het zacht is, zo niet dan nog 30 minuten extra.

afmaken

  1. Het vlees met bot uit het stoofvocht halen en het stoofvocht bewaren
  2. Dan even een secuur klusje. Haal het vlees van het bot en snijd het in kleine stukjes. Let goed op dat je eventueel vliesjes en stukken vet verwijderd (tenzij je wat vetter prima vind!)
  3. Doe de stukjes vlees terug in een (kleinere) pan en roer er 4 lepels stoofvocht en 4 eetlepels crème fraîche doorheen
  4. Breng op smaak met zout en een flinke draai verse peper. Voeg eventueel nog wat stoofvocht of crème fraîche toe, het vlees moet lekker smeuïg zijn maar niet in de saus "zwemmen". Laat het vlees niet meer koken!
  5. Scheur vlak voor het serveren de muntblaadjes in stukjes (zonder steeltjes)
  6. Meng 3/4 van de munt door het vlees en strooi de rest over het vlees. Voeg de munt pas op het laatste moment toe anders worden de blaadjes erg donker en minder lekker
Gestoofd klapstuk met venkel en romige munt
20 minuten voorbereiding
3,5 uur pruttelen
3 personen

Materialen:

  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Vijzel of foodprocessor
  • Pruttelpan of braadslede (voor als je de oven gebruikt)
  • Kleinere pan (optioneel)
  • Lepel
  • Pollepel
  • Aluminiumfolie (optioneel)
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje of oven

Ingredienten:

Voor het pruttelen
  • 1 kg klapstuk met bot (zorg dat er genoeg vlees aan de ribben zit)
  • Geen klapstuk meer? Gebruik dan bijvoorbeeld schenkel!
  • 1,5 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • Zout
  • 4 eetlepels crème fraîche
Voor het afmaken
  • Peper
  • 2 takjes verse munt
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen