Pittige quinoa

 0 beoordelingen

Een lekker bijgerecht voor bij bijvoorbeeld de Sukade met koek of stoofvlees van riblappen met ui en abrikoos. De pittige smaak past heel goed bij het zoete van het stoofvlees.

Pittige quinoa

Bereidingswijze:

  1. De abrikozen in dunne plakjes snijden en kort in warm water laten wellen
  2. Gember schillen en heel fijnsnijden
  3. Het korianderzaad en de chilipeper fijnmalen in de vijzel
  4. Quinoa bereiden volgens de instructies op de verpakking
  5. Als de quinoa klaar is deze goed los roeren
  6. Abrikozen uit het water halen en aan de quinoa toevoegen
  7. Gember, koriander en chili aan de quinoa toevoegen
  8. Schil van 1/2 citroen over de quinoa raspen en het sap van de halve citroen door de salade mengen
  9. Goed mengen en op smaak brengen met olijfolie en zeezout
Pittige quinoa
10 minuten voorbereiding
0 minuten pruttelen
4 personen

Materialen:

  • (Citroen)rasp
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Pollepel
  • Theelepel
  • Vijzel
  • Schaal
  • Kookpan
  • Bakje

Ingredienten:

  • 6 gedroogde abrikozen
  • 300 gram quinoa
  • stuk verse gember (1x1x1 cm)
  • Zeezout
  • 1/3 theelepel korianderzaad
  • 1/4 theelepel gedroogde chilipeper
  • 1/2 citroen
  • Olijfolie
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Sukade met koek
  • Riblappen met ui en abrikoos.

Koop kwaliteitsrundvlees

De lekkerste gerechten beginnen met het beste rundvlees.

Limousin pakket bestellen

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen