Zacht kruidige Marokkaanse stoofschotel

 4 beoordelingen

Met maar een paar ingrediënten een overheerlijke en smakelijke stoofschotel van het klapstuk. Dit vergeten stuk stoofvlees geeft bij zacht garen een heerlijk resultaat.

Zacht kruidige Marokkaanse stoofschotel

Bereidingswijze:

  1. Uien snipperen
  2. Piment in vijzel pletten (als je hele pimentkorrels gebruikt)
  3. Klapstuk droogdeppen met keukenpapier
  4. Olijfolie warm laten worden in pruttelpan
  5. Klapstuk aanbakken op halfhoog vuur
  6. Vlees uit de pan halen en apart zetten op bord
  7. Uien fruiten in dezelfde pan
  8. Ras-el-hanout en piment kort meebakken
  9. Scheut water toevoegen
  10. Schil van 1/2 citroen toevoegen
  11. Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
  12. Honing en tomaten toevoegen
  13. Klapstuk erbij doen
  14. Minimaal 2,5 uur pruttelen met de deksel op de pan
  15. Iedere 30 minuten het vlees even omdraaien (als het droogkookt een beetje water toevoegen)
  16. Als het nog niet zacht is geworden, dan 30 min langer. Door het bot zal het vlees wel stevig blijven aanvoelen
  17. Vlees van het bot halen en vlees weer bij de saus doen
  18. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel citroensap
  19. Vlak voor serveren de verse muntblaadjes erover strooien
Zacht kruidige Marokkaanse stoofschotel
15 minuten voorbereiding
Minimaal 2,5 uur pruttelen
2 personen

Materialen:

  • Citroenrasp
  • Bord
  • Eetlepel
  • Vijzel (als je hele pimentkorrels gebruikt)
  • Pruttelpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Pollepel
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje

Ingredienten:

  • Klapstuk met bot (circa 500 gram)
  • 5 uien
  • 2,5 eetlepel ras-el-hanout
  • 1/2 eetlepel gemalen piment (of zelf pletten in de vijzel)
  • Water
  • 300 gram kleine gele tomaatjes (ongesneden)
  • 1,5 eetlepel honing
  • Citroen
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Verse munt
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 4 beoordelingen
door Silvia
Kruidig en lekker

Vooral de combinatie met couscous, zongedroogde tomaten en rozijntjes maakt dit gerecht helemaal af.

door Annemieke
Verrassend

Verrassend te ervaren dat met een handvol ingrediënten een heerlijke stoof bereid wordt. Het klapstuk van Gepruttel was één van de onderdelen en absoluut een feestje om mee te werken. Dit gerecht smaakt voortreffelijk, is relatief eenvoudig klaar te maken en origineel. Kortom het proberen meer dan waard!

door Bob Lambrechts
Aanrader

Dit recept een tijdje geleden geprobeerd en wil het iedereen aanraden! Erg lekker en net even anders dan je normaal van stoofvlees verwacht.

door Wally
Marrokkaanse hebben een fijne keuken.

Dat ga ik binnenkort maken.