Sappige gehaktballetjes met tijm

 0 beoordelingen

Lekker als borrelhapje of gewoon bij de maaltijd. Deze rundergehaktballetjes worden langzaam gegaard waardoor ze heerlijk mals blijven en de smaken van parmezaan, tijm en sjalot lekker zacht blijven.

Sappige gehaktballetjes met tijm

Bereidingswijze:

  1. Hak de sjalot fijn
  2. Pluk de blaadjes van de tijmtakjes
  3. Meng de sjalot en tijm door het gehakt
  4. Rasp de parmezaan en meng door het gehakt
  5. Splits het ei en doe de eidooier bij het gehakt (het eiwit heb je in dit gerecht niet nodig)
  6. Meng het geheel en breng op smaak met zout en peper
  7. Draai met schone handen gehaktballetjes van het gewenste formaat
  8. Verhit de olijfolie in de koeken pan en bak de balletjes rondom bruin op middelhoog vuur. Doe de pan niet te vol bij het aanbakken, je kan de balletjes ook in porties bakken
  9. Zet het vuur op pruttelstand en doe alle gehaktballetjes in de pan met de deksel er op
  10. Laat 15 minuten pruttelen (of tot ze gaar zijn, dit is 70 graden kerntemperatuur). Keer ze minimaal 1 keer tijden het pruttelen
  11. Lepel vlak voor het serveren het bakvocht over de balletjes
  12. Eet smakelijk
Sappige gehaktballetjes met tijm
10 minuten voorbereiding
minimaal 15 minuten pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Snijplank
  • Mes
  • Mengkom
  • Koekenpan of braadpan met deksel
  • Schone handen

Ingredienten:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 sjalotje
  • 2 takjes tijm
  • 1 ei
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • Peper
  • Zout
  • Olie
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen