Anna’s hartige courgettekoekjes

 0 beoordelingen

Tijdens mij vakantie in het Italiaanse Calabrië heb ik samen gekookt met Anna in de wijngaard van haar familie (familie Cosmo). We hebben 3 typisch lokale gerechten gemaakt die generatie op generatie worden doorgegeven. Haar hartige courgettekoekjes zijn eigenlijk een soort van mini pannenkoekjes, maar in plaats van ei zit er courgette in het beslag. Erg lekker als antipasti samen met  de aardappelballetjes met basilicum of als groente naast een hoofdgerecht. Serveer ze direct na het bakken, dan zijn ze heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen.

Anna’s hartige courgettekoekjes

Het beslag maken

  1. Rasp de courgette in een ruime beslagkom
  2. Voeg het water toe
  3. Voeg nu de suiker en het meel toe. Roer het gelijk goed door zodat er geen klontjes ontstaan
  4. Breng op smaak met peper, zout en gemalen kruidnagel
  5. Als je ze het kunnen vinden (zonder courgettebloemen is ook heel lekker), snij dan de courgettebloemen in dunnen reepjes. Gooi de stevige bloembodem weg (of eet deze gelijk op, lekker!)
  6. Hak de kappertjes grof en meng deze samen met de bloemreepjes door het courgette beslag
  7. Zet het beslag nu minimaal 10 minuten weg op kamertemperatuur

De koekjes bakken

  1. Laat een antiaanbakpan warm worden met een flinke scheut olijfolie. Het vuur moet op matig heet staan
  2. Zodra de pan op temperatuur is kan er gebakken worden. Bij mij is het net als met pannenkoeken bakken, de eerste komen er wat bleekjes uit maar als de pan eenmaal op temperatuur is en je de juiste stand van het vuur hebt gevonden dan worden ze heerlijk goudbruin!
  3. Roer nu het beslag nog even door en maak de koekjes door het beslag per eetlepel in de hete pan te doen. Eén lepel is één koekje
  4. Bak alle koekjes totdat ze buiten krokant zijn en van binnen nog lekker zacht. Leg ze na het bakken even op een keuken papiertje of een rooster
  5. Serveer de koekjes een paar minuten na het bakken zodat ze lekker krokant en warm op tafel komen
  6. Eet smakelijk!
Anna’s hartige courgettekoekjes
20 minuten voorbereiding
10 minuten bakken in plaats van pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Rasp
  • Beslagkom
  • Maatbeker
  • Pollepel
  • Eetlepel
  • Mes
  • Snijplank
  • Koekenpan met antiaanbaklaag
  • Spatel
  • Keukenrol of rooster

Ingredienten:

  • 1 groene courgette
  • 300 ml water
  • 1/2 etl suiker
  • 150 gram tarwebloem
  • Peper
  • Zout
  • Gemalen kruidnagel (nootmuskaat kan ook)
  • Courgettebloemen (als je die kan vinden, zonder kan ook prima)
  • 1/2 etl kappertjes
  • Olijfolie
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen