Runderbraadstuk met tomaat

 0 beoordelingen

Zomer, winter, lente of herfst, dit is altijd een heerlijk gerecht. De smaak van een paar simpele ingrediënten komen samen in dit braadstuk. Het frisse van de witte wijn en de tomaten, het zoet van de uien en natuurlijk de volle smaak van rundvlees. Heerlijk!!!

Runderbraadstuk met tomaat

Bereidingswijze:

  1. Uien grof hakken
  2. Tomaten ontvellen en in kwarten snijden
  3. Als het braadstuk een dun stuk heeft, deze opbinden met keukengaren zodat je een stuk van gelijke dikte krijgt
  4. Oile en boter in een pan met dike bodem verhitten, tot heet
  5. Braadstuk bestuiven met bloem
  6. Braadstuk rondom bruin bakken
  7. Vuur laag, de wijn erbij gieten en pruttelend laten verdampen
  8. Braadstuk bestrooien met zout en peper en terug doen in de pan
  9. Ui en tomaat toevoegen
  10. Fornuis op pruttelstand (pruttelplaatje gebruiken indien nodig)
  11. 2 uur laten pruttelen met de deksel op de pan, eventueel na 1 uur het braadstuk omkeren
  12. Fornuis uit en minimaal 10 minuten tot rust laten komen
  13. Eventueel het keukengaren doorknippen/snijden en verwijderen
  14. In dunne plakken snijden (dwars op de draad van het vlees) en direct serveren met het braadvocht als saus
Runderbraadstuk met tomaat
15 minuten voorbereiding
2 uur pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Pruttelpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Keukengaren (optioneel)
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 eetlepel bloem
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram braadstuk
  • 5 eetlepels droge witte wijn
  • Peper
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Lekker met gekookte of gebakken aardappels met schil

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen