Zoete aardappelpuree met kerriechampignons en spekjes

 0 beoordelingen

Lekker vol en wel licht is deze puree van zoete aardappels met kerriechampignons en spekjes. Uiteraard ook heerlijk bij lekker zoet runderstoofvlees, zoals runderstoofvlees met vijgen.

Zoete aardappelpuree met kerriechampignons en spekjes

Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappels en snij in stukken van gelijke grootte
  2. Kook de aardappels in ruim water gaar (circa 12 minuten)
  3. Bak de spekjes op laag vuur uit. Laat de spekjes even uitlekken op een stukje keukenpapier
  4. Ondertussen de champignons in plakjes snijden
  5. Bak de champignons op matig vuur in de roomboter samen met het kerriepoeder en breng op smaak met zout en peper. De champignons mogen nog een beetje stevig blijven
  6. Stamp de gare aardappels of pureer ze met groentezeef of pureeknijper
  7. Meng de slagroom en geraspte Parmezaan door de puree. Breng op smaak met peper en zout
  8. Serveer de puree met daarop de gebakken spekjes en de champignons. Maak het helemaal af door er wat Parmezaan overheen te raspen en te bestrooien met wat grof gehakte bieslook
  9. Eet smakelijk!
Zoete aardappelpuree met kerriechampignons en spekjes
5 minuten voorbereiding
20 minuten pruttelen
4 personen

Materialen:

  • Pan
  • 2 koekenpannen
  • Mes
  • Snijplank
  • Pollepel
  • Groentezeef, pureeknijper of stamper
  • Rasp

Ingredienten:

  • 1 kg zoete aardappels
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • Roomboter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 125 gram gerookte spekjes
  • 50 ml slagroom
  • 20 gram (plus wat extra voor de garnering) Parmezaanse kaas (bij voorkeur Parmigiano Reggiano)
  • Zout
  • Peper
  • Bieslook
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Runderstoofvlees met vijgen

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen