Pittige sjalottensaus

 0 beoordelingen

Een klassieker uit de Franse keuken. Ook hier geldt, rustig aan met het garen, dan wordt het de lekkerste saus!

Pittige sjalottensaus

Bereidingswijze:

  1. De sjalotten pellen en fijnsnijden
  2. Steelpas (sauspan) op laag vuur en 20 gram boter laten smelten
  3. De gesneden sjalotten in de steelpan langzaam glazig laten worden
  4. Afblussen met rode wijn
  5. 30 seconden laten koken
  6. Vuur laag en 40 gram boter erbij doen en laten smelten. NIET meer laten koken!
  7. Peper en zout naar smaak toevoegen
  8. Mocht je de saus wat zuur vinden dan kan je wat suiker toevoegen
  9. De peterselie grof hakken
  10. Vlak voor het serveren de peterselie over de saus strooien
  11. Eet smakelijk!
Pittige sjalottensaus
5 minuten voorbereiding
minimaal 15 minuten pruttelen
6 personen

Materialen:

  • Mes
  • Snijplank
  • Steelpan (sauspan)

Ingredienten:

  • 4 sjalotten
  • 60 gram roomboter
  • 1 dl rode wijn
  • Suiker (optioneel)
  • 10 gram krulpeterselie
  • Peper
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen