Hachee

 0 beoordelingen

Hachee, het stoofvlees waar iedereen groot mee is geworden. Met goede kwaliteit vlees is dit gewoonweg heerlijk! Je kan lekker variëren door bijvoorbeeld de bruine suiker te vervangen door appelstroop of wat anders zoets.

Hachee

Bereidingswijze:

  1. Eventueel de stooflappen in stukjes van 2x2 cm snijden (dan is het iets sneller gaar)
  2. De uien in ringen snijden
  3. De knoflook pellen (niet snijden)
  4. Zout het vlees naar smaak en meng het met de bloem
  5. Bak het vlees in de pruttelpan of koekenpan op matig vuur rondom aan
  6. Zet het fornuis op de pruttelstand of de oven op 120 graden
  7. Voeg de laurier, paprikapoeder, kruidnagel, gepelde knoflook, suiker en het warme water toe
  8. 3 uur laten pruttelen met deksel op de pan/braadslede. Voor een dikkere saus de laatste 20 minuten met de deksel op een kiertje. Na 3 uur even proeven of het zacht is, zo niet dan nog 30 minuten extra
  9. Breng op smaak met zout en peper
  10. Eet smakelijk!
Hachee
30 minuten voorbereiding
3 uur pruttelen
3 personen

Materialen:

  • Mes
  • Snijplank
  • Weegschaal
  • Maatbeker
  • Kom
  • Lepel
  • Pruttelpan of braadslede (voor als je de oven gebruikt)
  • Koekenpan (voor als je een braadslede gebruikt)
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje of oven

Ingredienten:

  • 400 gram stooflappen of hacheevlees
  • 20 gram bloem
  • 3 middelgrote uien (meer ui mag altijd)
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 knoflooktenen
  • 600 ml warm water
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • Peper (witte als je die hebt)
  • Zout
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Zilvervliesrijst en groente

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen