Redang stoofpotje

 0 beoordelingen

Deze Indonesische stoofpot is wereldberoemd, dat dit klopt zal je zeker proeven. De combinatie van kruiden en specerijen komen samen in een heerlijke boemboe, die bij het aanbakken al heerlijk ruikt!

Redang stoofpotje

Boemboe maken

  1. Gember schillen en grof snijden
  2. Laos fijnhakken (met foodprocessor is het gemakkelijkst)
  3. Sjalotjes schillen en grof snijden
  4. Knoflook met zeezout in de vijzel fijn malen
  5. Eén voor eén de koriander, komijn, koenjit, laos, chili en kemiri nootjes toevoegen in de vijzel. Ieder ingrediënt fijnstampen voordat je de volgende toevoegt
  6. Als laatste de gember, sjalotjes en garnalenpasta toevoegen. Ook nu ieder ingrediënt fijnstampen voordat je de volgende toevoegt
  7. Onderkant van citroengras af snijden en de stengel kneuzen

Vlees laten pruttelen

  1. Vlees in stukken snijden (2x2 cm)
  2. Sap van 1/2 citroen over vlees uitknijpen en 10 minuten laten intrekken
  3. Het mengsel uit de vijzel (de boemboe) op matig vuur circa 5 minuten bakken (niet laten verbranden!)
  4. Vlees toevoegen en paar minuten meebakken tot het lekker bruin is
  5. Gebrande kokos toevoegen
  6. Fornuis op pruttelstand zetten
  7. Kokosmelk toevoegen (lang de rand van de pan er in gieten)
  8. Laurier, limoenblaadjes en suiker toevoegen
  9. Goed mengen en als laatste de stengel citroengras toevoegen
  10. Minimaal 1,5 uur pruttelen ZONDER deksel op de pan.
  11. Proeven of het zacht is, zo niet dan nog 30 minuten extra. Als het te droog wordt wat water toevoegen
Redang stoofpotje
30 minuten voorbereiding
Minimaal 1,5 uur pruttelen
3 personen

Materialen:

  • Pruttelpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Pollepel
  • Eetlepel
  • Theelepel
  • Vijzel
  • Foodprocessor (optie voor laos)
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje

Ingredienten:

Boemboe
  • Grof zeezout
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepels komijnzaad (gemalen kan ook)
  • 1 theelepel koenjit/kurkuma
  • 10 gram laos (gedroogd)
  • 1/2 gedroogde chilipeper
  • 5 kemirienootjes
  • Stuk verse gember ((3x3x3 cm)
  • 4 sjalotjes
  • 1/2 eetlepel garnalenpasta
Pruttelen
  • 500 gram riblappen
  • 1/2 citroen
  • 1 eetlepel gebrande kokos
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 limoenblaadjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 stengel citroengras
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Witte rijst
  • Sugar snaps
  • Limoen om erover te sprenkelen

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen