Italiaans stoofvlees

 1 beoordelingen

De Italiaanse keuken is mede beïnvloed door specerijen uit het oosten. Nootmuskaat en kaneel zijn dan ook de smaakmakers in dit Italiaanse stoofvlees van stooflappen. Je zou er voor het serveren wat geroosterd sesamzaad overheen kunnen strooien.

Italiaans stoofvlees

Bereidingswijze:

  1. Stooflappen in blokjes van 2x2 cm snijden
  2. Ui in ringen snijden
  3. Bloem, nootmuskaat, kaneel, peper en zout mengen in kom
  4. Vlees door het bloem kruiden mengsel mengen, zorg dat het vlees helemaal bedekt is.
  5. Olijfolie warm laten worden in de pruttelpan
  6. Het vlees rustig aanbakken
  7. De rode wijn toevoegen en deze pruttelend laten verdampen
  8. Vuur op pruttelstand zetten
  9. Ui, Laurierblad en tijm toevoegen. Pas op met de hoeveelheid tijm, dit is snel te overheersend.
  10. Water toevoegen tot alles net onder staat
  11. Het fornuis op de pruttelstand laten staan of de oven op 120 graden warm laten worden
  12. 2,5 uur laten pruttelen met deksel op de pan/braadslede. Na 2,5 uur proeven of het zacht is, zo niet dan nog 30 minuten extra.
  13. Als de saus te dun blijft, zet dan de deksel het laatste uur op een kiertje. Of als het vlees gaar is het vlees eruit scheppen en de saus laten inkoken
  14. Op smaak brengen met peper, zout en een kneepje citroensap
  15. Erg lekker om te serveren met wat crème fraîche
Italiaans stoofvlees
15 minuten voorbereiding
2,5 uur pruttelen
2 personen

Materialen:

  • Mes
  • Snijplank
  • Weegschaal
  • Kom
  • Pruttelpan of braadslede (voor als je de oven gebruikt)
  • Pruttelpitje & pruttelplaatje of oven

Ingredienten:

  • 300 gram stooflappen
  • 1 kleine ui
  • 80 ml rode wijn (een kruidige)
  • 20 gram bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 2/3 theelepel nootmuskaat (gemalen)
  • 1/2 theelepel kaneel (of 1/4 stokje)
  • Olijfolie
  • Takje verse tijm
  • Peper
  • Zout
  • Water
  • Citroen (om het af te maken)
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Lekker erbij

  • Ongekookte spinazie met crème fraîche

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 1 beoordelingen
door wally

Lijkt mij heel lekker