Mexicaans stoofvlees
Dit over heerlijke stoofvlees recept zal je zeker vaker gaan maken. De mix van specerijen brengt de Mexicaanse smaak op tafel. Rijk gevuld en een volle pittige smaak, lekker om aan tafel je tortilla’s te vullen. Vergeet niet om er een lekkere guacamole bij te maken!
Vlees laten pruttelen
- Sjalotten fijnsnijden
- Knoflook in dunne plakjes snijden
- Komijn en Chilipeper met wat grof zeezout in vijzel fijnmalen
- Paprikapoeder, cacao en zwarte peper toevoegen
- Vlees in reepjes snijden (1 cm dik)
- Olijfolie warm laten worden in de pruttelpan
- Vlees aanbraden in olijfolie, op matig vuur
- Vlees uit de pan scheppen en bewaren op een bord
- Sjalotten en knoflook fruiten in de pruttelpan
- Kruidenmengsel toevoegen, en kort meebakken
- Fornuis op pruttelstand of de oven op 120 graden
- Vlees en warm water toevoegen
- Minimaal 2,5 uur laten pruttelen met deksel op de pan
- Proeven of het zacht is, zo niet dan nog 30 minuten extra laten pruttelen
- Als laatste de tomatenpuree toevoegen en inkoken tot de saus wat stevig wordt
Bonen om het af te maken
- De Roma tomaten in kwarten snijden
- Olijfolie in koekenpan warm laten worden
- Tomaten paar minuten bakken op middelhoog vuur bakken
- Blik zwarte bonen bij de tomaten doen (met vocht!!!!)
- Inkoken tot de saus wat stevig wordt
- Bonen/tomaten mengsel bij het vlees in de pruttelpan doen
- Doorroeren en op smaak brengen met peper, zout en het sap van 1/2 citroen