Limousin kogelbiefstuk van de plank
Limousin kogelbiefstuk = heel erg lekker
+ BBQ = net nog iets lekkerder
+ rookplank = dat moet je proeven!
Door de biefstuk zachtjes voor te garen op de rookplank krijg het een heerlijke subtiele rooksmaak. Daarna even grillen, laten rusten en genieten maar! Je kan experimenteren met verschillende planken, ik vind het met cederhout erg geslaagd. En met andere biefstuk of steak kan het natuurlijk ook!
Bereidingswijze:
- Haal de kogelbiefstuk minimaal een half uur van te voren uit de koeling
- Steek de BBQ aan en mik op een temperatuur max 180 graden (directe grill methode)
- Droog de biefstukjes goed af met keukenpapier en leg ze op de plank (de rookplank hoeft niet in te weken)
- Stel de kerntemperatuur meter in op 38 graden
- Leg de plank met de biefstuk op het BBQ rooster en sluit de deksel
- Als de kerntemperatuur is bereikt haal dan de plank met biefstukjes van het rooster
- Zet de plank met de biefstuk er nog op apart en bedek losjes met aluminiumfolie
- Stook de BBQ op tot 220 graden, gebruik een gietijzeren rooster als je die hebt
- Haal de biefstuk van de plank en grill ze aan beide zijden op de BBQ tot een kerntemperatuur van 48 graden
- Zodra de kerntemperatuur is bereikt kunnen ze van de BBQ en kan je ze 10 minuten rusten in een oven van 70 graden of op een warm bord losjes bedekt met aluminiumfolie
- Peper en zout naar smaak; eet smakelijk!