Gevulde zoete paprika met abrikoos en geitenkaas
Gevulde zoete puntpaprika maak ik al heel lang en deze valt altijd goed in de smaak, zowel bij vleesliefhebbers als vegetariërs. De paprika blijft lekker knapperig en combineert mooi met de zachte kaas en abrikozen. Lekker als gezonde snack, voorgerecht of als vervanger van vlees. De hoeveelheden in dit recept zijn voor een voorgerecht voor 4 personen.
Bereidingswijze:
- Verwarm de over voor op 180 graden
- Verwijder de steel van de paprika's en snij de paprika's in de lengte door
- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten
- De gedroogde abrikozen in smalle reepjes snijden
- Rooster een handje pijnboompitten kort in de hete koekenpan
- Vul de paprika helften met stukjes geitenkaas, abrikozen reepjes en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Je hoeft ze niet helemaal vol te proppen, iets minder gevuld geeft het lekkerste resultaat
- Zet de paprika's nu voorzichtig op een ovenrooster en doe ze 5 minuten in de oven
- Als ze uit de oven komen even afmaken met wat peper, zout en olijfolie
- Eet smakelijk!