Door kerrie te combineren met rode pepers en komijn heeft deze kerrierijst een wat diepere smaak zonder andere gerechten te overheersen. Past goed bij lichte, zomerse stoofgerechten zoals gestoofd klapstuk met venkel en romige munt.
Bereidingswijze:
Snij de rode peper in dunne ringetjes (verwijder de zaadjes en zaadlijsten als je van minder pittig houdt)
Snij de ui in dunne ringen
Fruit de uien aan in de koekenpan in de olijfolie. 10 minuten matig vuur met de deksel erop
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
Strooi wat zout over de uien en laat ze zonder deksel op laag vuur garen tot de uien lekker zacht zijn (dit duurt zeker nog 15 minuten)
Maal de komijn in de vijzel
Voeg het kerriepoeder en het gemalen komijnzaad bij de uien, roer goed door en laat 1 minuutje meegaren
Breng het kerrie/uien mengsel op smaak met zout
Meng het kerrie/uien mengsel door de gare rijst
Eventueel op smaak brengen met een kneepje citroensap
Serveer met citroenpartjes
Kerrierijst met pepers en ui
30 minuten voorbereiding
Notice: Undefined variable: prutteltijd in /var/www/vhosts/gepruttel.nl/httpdocs/wp-content/themes/gepruttel/single-recepten.php on line 217
pruttelen
Bezorgtijd De pakketten worden gemaakt en bezorgd zodra een hele koe is verkocht.
De bezorgtijd is tussen 9:00 en 18:00 (zie de dagen per regio in de tabel).
De dag voor de bezorging wordt het bezorgvenster van 2 uur (bijvoorbeeld tussen 12:00 en 14:00) gestuurd per email.
Bezorgopties Voor specifieke bezorgmomenten (bijvoorbeeld voor 12:00) geldt een toeslag. Deze zijn op aanvraag.
Bezorgdagen per regio
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies die zowel door Gepruttel B.V. als derde partijen worden geplaatst. Dit doen wij om de functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag, om social media toepassingen mogelijk te maken en voor commerciële doeleinden. Als je verder gaat op deze website of ‘OK’ klikt, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.OkLees meer