Kerrierijst met pepers en ui

 0 beoordelingen

Door kerrie te combineren met rode pepers en komijn heeft deze kerrierijst een wat diepere smaak zonder andere gerechten te overheersen. Past goed bij lichte, zomerse stoofgerechten zoals gestoofd klapstuk met venkel en romige munt.

Kerrierijst met pepers en ui

Bereidingswijze:

  1. Snij de rode peper in dunne ringetjes (verwijder de zaadjes en zaadlijsten als je van minder pittig houdt)
  2. Snij de ui in dunne ringen
  3. Fruit de uien aan in de koekenpan in de olijfolie. 10 minuten matig vuur met de deksel erop
  4. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
  5. Strooi wat zout over de uien en laat ze zonder deksel op laag vuur garen tot de uien lekker zacht zijn (dit duurt zeker nog 15 minuten)
  6. Maal de komijn in de vijzel
  7. Voeg het kerriepoeder en het gemalen komijnzaad bij de uien, roer goed door en laat 1 minuutje meegaren
  8. Breng het kerrie/uien mengsel op smaak met zout
  9. Meng het kerrie/uien mengsel door de gare rijst
  10. Eventueel op smaak brengen met een kneepje citroensap
  11. Serveer met citroenpartjes
Kerrierijst met pepers en ui
30 minuten voorbereiding

Notice: Undefined variable: prutteltijd in D:\appdata\IIS\vhosts\gepruttel.nl\httpdocs\wp-content\themes\gepruttel\single-recepten.php on line 217
pruttelen
3 personen

Materialen:

  • Mes
  • Snijplank
  • Kleine koekepan met deksel
  • Vijzel (optioneel)
  • Kookpan
  • Kom
  • Lepel
  • Theelepel

Ingredienten:

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1/2 rode spaanse peper
  • 2 uien
  • Olijfolie
  • Zout
  • 1/2 theelepel komijnzaad (gemalen kan ook)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Citroen
Boodschappenlijstje:   
E-mail

Kwaliteitsrundvlees

Maak de lekkerste gerechten met Limousinvlees van de Hollandse natuurweide.

Meer informatie

Voeg je beoordeling toe
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleer

Schrijf een beoordeling

 0 beoordelingen