Perfect gebakken van Ossenhaas tot Ribeye

Ossenhaas, biefstuk, Entrecôte, Ribeye of Picanha, perfect gebakken zijn alle steaks heerlijk! Hoe je ze klaar maakt ligt aan wat je lekker vindt, hoeveel tijd je hebt, welke apparatuur je kan gebruiken en hoeveel eters je aan tafel heb. Hieronder kan je de methode opzoeken die het beste past. Elke manier bestaat uit een paar eenvoudige stappen.
Veel steaks tegelijk uitserveren? Dan is de laatste methode  “Diner met veel gasten” de beste optie.
Een kerntemperatuurmeter is eigenlijk onmisbaar. Heb je die niet dan is er de handtest.
De kerntemperaturen kan je natuurlijk aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur.

Rare (48-51 °C kerntemperatuur)

Snelle steak in 15 minuten
Langzamere steak in 30-40 minuten
Langzaaaaaaame steak in meer dan 1 uur
Gasbrander special; Langzaaaaaaame steak in meer dan 1 uur
Diner met veel gasten


Medium-rare (52-55 °C kerntemperatuur)

Snelle steak in 15 minuten
Langzamere steak in 30-40 minuten
Langzaaaaaaame steak in meer dan 1 uur
Gasbrander special; Langzaaaaaaame steak in meer dan 1 uur
Diner met veel gasten


Rose,medium (56-59 °C kerntemperatuur)

Snelle steak in 15 minuten
Langzamere steak in 30-40 minuten
Langzaaaaaaame steak in meer dan 1 uur
Gasbrander special; Langzaaaaaaame steak in meer dan 1 uur
Diner met veel gasten


Medium well (60-63 °C kerntemperatuur)

Snelle steak in 15 minuten
Langzamere steak in 30-40 minuten
Langzaaaaaaame steak in meer dan 1 uur
Gasbrander special; Langzaaaaaaame steak in meer dan 1 uur
Diner met veel gasten


Well done (64-70 °C kerntemperatuur)

Snelle steak in 15 minuten
Langzamere steak in 30-40 minuten
Langzaaaaaaame steak in meer dan 1 uur
Gasbrander special; Langzaaaaaaame steak in meer dan 1 uur
Diner met veel gasten