Biefstuk in aluminiumfolie?

De biefstuk is gebakken en moet 5 tot 10 minuten rusten. Tijdens het rusten gaart de biefstuk dan nog even na. Om hem warm te houden wordt hij vaak in aluminiumfolie gewikkeld. En ja, dan blijft het vlees warm. Maar PAS OP, dat kan je biefstuk verpesten!!!! Door het vlees strak in alufolie te wikkelen gaart het veel te snel door en het mooie krokante korstje van het bakken wordt zacht. ZONDE!
Op een warme plek laten rusten is heel belangrijk voor alle soorten steaks zoals biefstuk, entrecôte en ribeye. De vleessappen en de warmte verdelen zich mooi door het vlees.

Zo gaat het goed
Laten rusten op een rooster in de oven op een temperatuur van 70 graden
OF
Laten rusten op een rooster met een stuk alufolie er los overheen
OF

Laten rusten op een warm bord met een stuk alufolie er los overheen

 Eet smakelijk!

Meer over steaks bereiden:
Perfecte steaks bakken
Kern temperaturen voor steaks en premium cuts

Naar alle Tips & Trucs