Rundvlees bewaren

Door rundvlees op de juiste manier te bewaren blijft de smaak en structuur bewaard. Op deze manier kan je het vlees het langste bewaren.

In de koelkast

Vers of net ontdooid rundvlees kan je prima een paar dagen bewaren in de koelkast, mits de temperatuur in de koelkast maximaal 4 graden is. Dek het vlees goed af, of nog beter laat het in de verpakking zitten, zodat wordt voorkomen dat het gaat ruiken en smaken naar andere producten die in de koelkast staan. Het vlees moet fris en vlezig ruiken als je het gaat gebruiken.

In de vriezer 

Vlees kun je minimaal 6 maanden in de vriezer bewaren zonder dat de smaak hier onder te lijden heeft. De vriezer moet dan wel minimaal -18 graden zijn en moet het vlees vacuümverpakt zijn. Pas op met orgaanvlees (zoals lever of hart) die kunnen na 6 maanden echt niet meer gebruikt worden. Vries vlees nooit voor een tweede keer in, hierdoor gaat de kwaliteit heel erg achteruit, het zal droog en taai worden bij het bereiden. Vries zelf ook geen grote hoeveelheden vers vlees in als je een “standaard” vriezer hebt, door het langzame invriezen zal het ook droog en taai worden bij het bereiden.

Opwarmen voor het koken
In temperatuur en ontdooien kan je tips vinden om het vlees op de juiste temperatuur te brengen voor je gaat koken.

Meer over dit onderwerp:
Temperatuur en ontdooien

Naar alle Tips & Trucs