Geen geschil

Al vroeg op de doordeweekse morgen verheug je je op een lekker stukje stoofvlees. Het vlees heb je in het weekend al lekker laten pruttelen, en die verse aardappels liggen ook te wachten. Je moet vandaag alleen nog even werken, die laatste e-mails versturen net voor je naar huis gaat, in de file staan, de kinderen halen/brengen, een pakketje ophalen en een paar vrienden bellen. Maar wel opschieten want je moet ook nog sporten vanavond.
Pfffffff

Je bent dus net (niet) op tijd thuis om even snel te koken. Eerst die aardappels schillen………………………. Daar heb je dus even geen tijd voor!

De oplossing: niet schillen maar koken met schil. Dit is sneller, lekkerder en ook nog eens gezonder. Dat gezonde komt doordat er in de schil veel vezels zitten wat goed voor de vertering is. Ook komen er minder vitaminen en mineralen in het kookwater terecht. Deze vitaminen en mineralen komen nu dus terecht bij de eters, en dat beetje extra kan iedereen prima gebruiken.
Verwijder wel het zand, eventuele uitlopers en groene plekjes van de aardappels.
Halveer indien nodig, anders duurt het koken langer.  Als de aardappels in de pan liggen kan je ondertussen het stoofvlees zachtjes opwarmen.

Zoek alvast een lekker recept voor jouw volgende doordeweekse stoof in recepten.

Eet smakelijk!

PS Om de aardappels snel aan de kook te krijgen kan je het kookwater alvast koken in de waterkoker. Dat scheelt weer een paar minuten!

Meer over dit onderwerp:
Wil je zo lang mogelijk genieten van lekker stoofvlees?

Naar alle Tips & Trucs