Koeien en herkomst
Waarom Limousin?
Limousin vlees behoort tot de absolute top ten aanzien van vleeskwaliteit. Door de vele beweging die de koeien van Gepruttel krijgen is het zeer smaakvol en heeft een lekker bite (stevigheid), terwijl de fijne draad en het aangename vetgehalte van het vlees zorgt dat het mals blijft. Deze combinatie zorgt voor superieure steaks en stoofvlees. Limousin koeien zijn sterke dieren die zich zeer goed kunnen redden in natuurgebieden en weinig ziek zijn. Hierdoor is ons vlees dan ook 100% antibiotica vrij.
Waar komt het vlees vandaan?
De Limousin koeien voor Gepruttel worden met veel aandacht en ervaring grootgebracht door familie Smeets of de familie Tillemans. De koeien lopen in natuurgebieden in Limburg en Brabant. Van April tot November lopen ze buiten in de natuur. In de winter staan ze op stal in een lekkere laag stro. Meer over de Gepruttel boeren vind je hier.
Wat eten de koeien?
Van april tot november eten de koeien wat de natuur ze geeft. In de winter krijgen ze een dieet van hooi, mais en eventueel wat krachtvoer.
Welke koe is dit?
We gebruiken zoveel mogelijk vlees van vrouwelijke dieren (koeien dus) van minstens 2 jaar oud, het vlees van vrouwelijke dieren is net een beetje verfijnder dan dat van een stier. Onze boeren kiezen de koe op het laatste moment, zo zijn we verzekerd van de beste kwaliteit. Op de verpakking staat het nummer van de koe, de naam van de boer en waar de koe vandaan komt.
Hoe wordt het gemaakt?
Wie maakt de vleespakketten en Premium cuts?
Het slachten en maken van de pakketten en Premium cuts wordt gedaan door een slachterij en slager in de buurt van de boeren. Deze zijn gespecialiseerd in het slachten en verwerken van de Limousin koeien.
Hoe zit het met voedselveiligheid?
Gepruttel werkt volgens HACCP. Hierdoor zijn onze werkprocessen gestandaardiseerd en geborgd, en is de voedselveiligheid verzekerd.
Wat zit er in?
Wat zit er in een vleespakket?
Op de productpagina van ieder pakket staat wat er in het pakket zit.
Levering
Op welke momenten van de dag?
Klik hier voor bezorgdagen en tijden van de Limousin vleespakketten en Limousin Premium cuts per regio
Hoe lang duurt het voor mijn vleespakket geleverd wordt?
Hoe sneller de hele koe is verkocht hoe sneller het pakket wordt gemaakt. Overtuig dus je familie, vrienden en kennissen om ook een pakket te kopen!
Hoe worden het vleespakket en de Premium cuts geleverd?
Het diepgevroren vlees wordt geleverd bij jou aan huis met een speciale diepvries auto. Zodra je het hebt ontvangen moet het zo snel mogelijk de vriezer in voor het behoud van de kwaliteit. Om onnodig verpakkingsmateriaal te vermijden zit er geen isolerende doos om het pakket, wel zorgen dat je thuis bent dus!
Ik ben niet tevreden, kan ik het product terugsturen?
Dat is erg jammer en we hopen dat je ons contact met het probleem via info@gepruttel.nl of 06-38743250. Omdat de producten van Gepruttel van bederfelijke aard zijn, kunnen deze niet worden teruggestuurd. We zullen uiteraard ons uiterste best doen een passende oplossing te vinden indien er zich onverhoopt een probleem voordoet.
Houdbaarheid en bewaren
Waarom is het vleespakket diepgevroren?
Vlees moet zo snel mogelijk ingevroren worden om de kwaliteit van het vlees te behouden. Langzaam ingevroren vlees verliest veel vocht bij het ontdooien, waardoor het na bereiding veel minder mals zal zijn. Een standaard vriezer kan slecht 0,5 tot 1 kg per dag invriezen. Onze slager diepvriest het in een aantal uur!
Hoe lang kan ik het vleespakket bewaren?
De optimale smaak van het vlees is gegarandeerd tot 6 maanden na het verpakken. Dit is ook de houdbaarheid die op de verpakking staat. Na 6 maanden zal de kwaliteit van het vlees langzaam minder worden, maar het kan nog zonder problemen worden gegeten. Voor deze houdbaarheid moet de temperatuur van de vriezer -18 ˚C of lager zijn.
Hoeveel ruimte heb ik nodig in de vriezer voor een vleespakket?
Een pakket van 7,5 kg past precies in 1 standaard vrieslade (15 liter). Voor een pakket van 15 kg is het uiteraard het dubbele.
Vepakking
Hoe zijn de porties verpakt in de vleespakketen?
Het vlees is vacuümverpakt, met op iedere verpakking een label met type vlees en houdbaarheidsdatum. Stoof en braad is verpakt in 400 – 500 gram per portie, dit zijn de hoeveelheden die nodig zijn om het optimaal klaar te maken. En als je wat over hebt van het bereide vlees dan kan je dat prima bewaren. Snel klaar type vlees (bijvoorbeeld entrecote, bieflap of gehakt) in porties van circa 250 gram, dit is een prima hoeveelheid om met 2 personen van te eten.
Verpakking recyclen
Het papier en plastic van de verpakking kan gescheiden worden weggegooid in papier en PMD (Plastic, Metaal en Drinkpakken).
Bereiden
Hoe het vlees uit het vleespakket te ontdooien?
Op de juiste manier ontdooien is van groot belang. Tips om hoe vlees (snel) te ontdooien vind je hier.
Wat zijn lekkere gerechten?
De lekkerste stoof gerechten kan je vinden bij de recepten. In rundvlees kan je vinden wat je kan verwachten van de verschillende stukken stoofvlees. Mocht je vragen hebben over hoe je een specifiek stuk klaar moet maken stuur dan gerust een mailtje naar info@gepruttel.nl.
Bestellen en jouw account
Ik wil een grote order plaatsen, krijg ik dan korting?
Als je een grote bestelling wilt plaatsen mail of bel ons dan even, dan maken we een aanbieding speciaal voor wat jij nodig hebt.
Hoe gebruik ik mijn kortingscode?
Als je een Gepruttel kortingscode hebt, dan kan je deze code invoeren in de winkelwagen.
Waar kan ik mijn account vinden?
Je kan inloggen op jouw account rechts bovenaan de pagina.
Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?
Ga naar “Mijn account” rechts bovenaan de pagina en selecteer “Wachtwoord vergeten?”. Voer nu je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Een andere vraag?
Staat jouw vraag er niet tussen?